El cap de l’oposició de Palafrugell, el socialista Juli Fernández, ha posat sobre la taula la possibilitat d’un govern d’esquerres de cara les properes eleccions de 2019. Ho ha anunciat en el programa Govern i Oposició de Ràdio Capital, que ha enfrontat l’alcalde Josep Piferrer amb Juli Fernández. L’exalcalde ja prepara l’escenari per d’aquí dos anys després de la moció de censura d’ERC i el PDeCAT. Fernández creu que, després d’anys de sociovergència, Palafrugell hauria d’estar governat per una coalició de govern d’esquerres que unís el PSC, ERC i els comuns.

Fernández ha llançat aquesta proposta remarcant que “la política local es fa en clau de relacions personals”, encara que reconeix que el procés d’independència ho complica. L’alcalde Josep Piferrer no li ha comprat la idea per la diferència nacional i el tarannà dels grups municipals.

Piferrer i Fernández van coincidir políticament a principis dels anys 2000 en una plataforma crítica amb la gestió del convergent Frederic Suñer.

Piferrer i Fernández també han debatut sobre les circumstàncies que van envoltar la moció de censura amb la que el primer va aconseguir l’alcaldia i fer fora el govern socialista de Juli Fernández. També han parlat sobre urbanisme i sobre què cal fer amb construccions polèmiques com la del xalet del Golfet o les que s’han denunciat recentment a la muntanya de Sant Sebastià. Tot plegat en la primera emissió del programa Govern i Oposició, un programa que tindrà continuïtat a través dels diferents pobles del Baix Empordà