10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Kayak no limits: Menorca a cegues

«Kayak no limits» és el documental on es narra l’experiència de l’Isaac Padrós, un jove gironí que tot i ser invident va circumnavegar l’illa de Menorca amb Kayak acompanyat d’en Rai Puig, el seu guia. Per donar la volta a Menorca van remar entre 6 i 8 hores durant 13 dies, així van completar els 160 Kilòmetres de l’expedició.

A dins del mar, en Rai indicava de veu a l’Isaac si pedalejar dreta, esquerra, l’advertia de possibles perills o li explicava el paisatge. En els moments de mar en calma, l’expedició comptava amb uns altaveus bluetooh. Així quan en Rai posava música des del Kayak, l’Isaac el podia seguir des del seu escoltant la música.

L’Isaac, sense veure la platja d’on va sortir, va acceptar en la seva navegació el ritme que el mar li va permetre. Tot i no veure la illa, la va viure, amb les seves olors i sensacions que tan sols es poden percebre si, a manca d’un sentit, desenvolupes més els altres.

El missatge que ens deixa la gesta és que cal centrar-se en les capacitats d’una persona per sobre de les seves limitacions. D’aquí el nom de l’entitat que l’Isaac presideix, Multicapacitats, una associació que té l’encert de defensar la causa dels drets de les persones amb discapacitat sense lamentar-se en les limitacions sinó en les diferents capacitats que cadascú de nosaltres té per fer una societat igualitària.

Us animo a veure el documental «Kayak no limits», el qual s’estrena avui 2 de juliol a l’auditori de Girona, a seguir per les xarxes Multicapacitats i a continuar defensant la causa, l’eliminació de qualsevol barrera que impedeixi el ple desenvolupament social de les persones.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios