13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dijous s’ha presentat la 31a edició de la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, una de les més antigues de la comarca. La campanya s’estendrà del 18 d’abril al 2 de juny, amb la participació d’11 restaurants del municipi que oferiran l’oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l’Arròs de Pals.

L’acte d’inauguració de la campanya, que s’ha fet a Mas Geli, ha tingut un vessant reivindicatiu, que s’ha sumat a l’eslògan de la campanya d’enguany: “Sempre amb els nostres arrossaires”. L’objectiu és poder prendre consciència de la difícil situació que estan vivint els productors d’arròs de Pals fruit de la sequera.

L’Ajuntament de Pals a través d’aquesta presentació reivindicativa vol mostrar tot el seu suport als productors d’arròs amb l’objectiu de mostrar i buscar complicitats de manera conjunta per adoptar mesures per fer més eficient l’ús de l’aigua en el regadiu del territori i garantir que els arrossaires, una professió molt antiga i establerta al poble, puguin continuar exercint la seva activitat. Ho ha explicat l’alcalde del municipi, Carles Pi.

Carles Pi ha recordat que la sequera està tenint una gran afectació pels pagesos, però des del consistori són conscients que han de trobar aquest equilibri entre el sector primari i, també, el sector turístic. La regidora de turisme, Eva Safont, coincideix amb el batlle, però reconeix que és molt rellevant aquest vincle entre el sector primari i el turístic a Pals.

El president de la comunitat de regants del Rec del Molí de Pals, Albert Grassot, ha recordat que qui fa la feina ben feta a l’hora d’afrontar aquesta sequera han estat els pagesos i ha criticat la gestió que ha fet de l’aigua els governs que s’han anat succeint en els darrers anys.

La directora de Mas Geli, Anna Pérez, ha volgut destacar la importància que té aquesta campanya de l’arròs pel municipi. Reconeix, però, que a part de l’arròs, Pals també és una zona de vi i que es teixeixi aquest vincle gastronòmic entre aquests dos sectors és important per promoure el turisme al municipi.

11 establiments participants

A l’edició d’enguany els restaurants que hi participaran seran l’Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, Es Portal, Golf Beach, Golf de Pals, La Vila, Pahissa del Mas i el Sol Blanc. La campanya també es complementarà amb empreses d’allotjament, turisme actiu i comerços locals que s’hi han volgut sumar oferint descomptes i activitats específiques durant el període que s’allargui la campanya.

Entre d’altres, els visitants podran gaudir de visites guiades pels arrossars amb el Xiulet de Pals, una visita i tast al celler local de Mas Geli, una visita guiada i tast de vins a la Torre de les Hores, un Escape Room pels arrossars o un torneig de golf.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -