9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Els Agents Rurals retiren dues vies d’escalada al Montgrí per protegir nius d’ocells

Les vies d'escalada afectaven a un niu de duc (bubo bubo), una espècie protegida a Catalunya

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Agents Rurals a Twitter

Membres del Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals de Girona han actuat aquesta setmana al Montgrí per a protegir nius d’aus. Es van retirar dues vies d’escalada del massís que afectaven a un niu de duc.

A part d’aquestes dues, els Agents Rurals van treure una altra via d’escalada. En aquest cas, tal com han explicat els mateixos Agents Rurals a través de Twitter, es trobava en una zona d’Especial Protecció per a les Aus. Afectava una colònia de cria de corb marí emplomallat.

Amb aquestes accions s’ha volgut protegir els espais on habiten i es reprodueixen aquests animals. I és que tots dos, tant el duc com el corb marí emplomallat, són espècies vulnerables:

Sobre els ocells

El duc (Bubo bubo) és una espècie protegida. És l’única nocturna de mida grossa que trobem a Catalunya. La majoria d’exemplars no arriben al primer any de vida. Els que sí que hi arriben i superen aquesta fase, poden sobreviure fins als 20 anys.

Pel que fa al corb marí emplomallat, també és una espècie vulnerable a Catalunya. Sol residir i fer nius en àrees del litoral, com la Costa Brava. Així doncs, és un ocell d’hàbits marins i costaners, de roques i penya-segats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -