12.5 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà duu a terme una actuació de control de plagues al passatge Carles Bech

Les intenses pluges de les darreres setmanes ha ocasionat que s'hagi vist un bon nombre de rosegadors a la superfície

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant les darreres setmanes els diversos episodis de pluges han propiciat la saturació puntual del sistema de drenatge d’aigües pluvials cap al clavegueram i en conseqüència s’hi ha detectat la presència de rosegadors. Per aquest motiu, l’ajuntament de la Bisbal d’Empordà està duent a terme uns treballs d’adequació a l’entorn del carrer Marquès de Cruïlles i Passatge Carles Bech, a la zona d’aparcament del supermercat Bonpreu.

És un fet generalment habitual que, en episodis de pluges sobtades i intenses, les canonades subterrànies quedin totalment inundades i que es puguin veure rates a les zones properes a la superfície, que surten per evitar morir ofegades. En aquest sentit l’empresa Agbar, que gestiona el servei de clavegueram a la Bisbal d’Empordà, està fent treballs de manteniment en aquest punt de la xarxa per recuperar-ne la normalitat.

Per altra banda, des del consistori s’ha estat encarregant a empreses especialitzades la col·locació de punts de verí rodenticida. Addicionalment, en aquest entorn hi ha ubicada una zona d’aportació de residus, amb contenidors per a recollida selectiva i rebuig. És important que ningú, sota cap concepte, depositi restes de manera incívica a fora dels contenidors, ja que podrien esdevenir font d’aliment per als rosegadors i altres animals, dificultant així les feines de control de plagues.

Aquests embornals d’aigües pluvials són molt propers a una zona verda on hi ha presència d’una espècie arbustiva invasora, el plomall de la pampa (Cortaderia selloana), procedent d’Amèrica del Sud, introduïda com a ornamental i, recentment, estesa arreu com a invasora. Les seves arrels, tiges i fulles constitueixen un refugi i hàbitat molt propici per a rosegadors i d’altres plagues urbanes. Per ambdós motius, l’Ajuntament de la Bisbal ha posat fil a l’agulla per a la seva eliminació.

A més a més, des del consistori s’està estudiant reubicar la zona d’aportació de residus, ja que amb la futura implantació del sistema de recollida porta a porta, aquests ja no seran necessaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur destinarà gairebé un milió i mig d’euros a millores municipals

El ple de Begur va aprovar dimarts una modificació de crèdit per a millorar els serveis, equipaments i recursos del municipi.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -