17.2 C
Pals
Dijous, 22 febrer 2024
- Publicitat -

La bombonera

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La bombonera
Loading
/

Encara no són les 6 del matí i el despertador ja ha sonat, encara el sol no s’ha despertat. Començo la jornada amb el cafè a la mà i donant el meu primer bon dia a la lluna que s’acaba de posar el pijama per anar-se a dormir aviat mentre parla amb les onades quietes i tranquil·les de la Platja de Sant Pol, les gavines dormen, i el camí de Ronda que va des de Sant Feliu de Guíxols a la Platja de Sa Conca resta amagat esperant ser vist amb la màgia i la llum que li correspon.

Al cotxe, mentre la foscor d’una carretera m’intenta embolicar sense cap llacet, Ràdio Capital m’acompanya i m’informa, alhora que em manté desperta. El primer cafè ja ha perdut el seu efecte. I arribo a Girona, ja són les set del matí. Les campanes de la catedral sonen i ressonen a través de les aigües del riu i em recorden que comença un nou dia. I quan miro al terra i veig els rajols blancs i negres sota els meus peus sé que sóc a la Plaça de la Independència i que el sabor d’uns gelats molt especials m’espera fins que surti de treballar, allà a La bombonera. Llambordes a Santa Clara, imatges de Televisió de Girona m’indiquen que arribo a la feina, avui no sé a quina hora sortiré.

Al final de la jornada torna a ser fosc i l’única llum que he vist en tot el dia s’ha deixat escapar per la finestra de l’oficina i mentre esmorzava, però mentre camino de tornada al cotxe i trepitjo de nou les llambordes que vesteixen els carrers i visualitzo les llums apagades de Nadal, els meus peus tornen a ser a sobre dels rajols blancs i negres de la Plaça de la Independència i tornen a ser enfront de La bombonera i que aquesta vegada no és tancada i m’ofereix les delícies més fresques del dia. Els meus preferits, sense cap mena de dubte, els gelats de moniato i tarta de poma, però el millor, el somriure sempre sincer dels propietaris del negoci que et contagien el seu amor a la seva feina i el seu saber estar amb els clients. Els seus gelats i ells ja formen part de la meva col·lecció de postals que decoren el meu cor. Ara ja sé que no només els bombons són dins d’una bombonera. Una bombonera pot estar plena de gelats, creps i el millor: molt bona gent!!!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios