Pals dona el tret de sortida a la 32a campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs. La proposta comença aquest dimecres 30 d’abril i s’allargarà fins el proper 1 de juny. Enguany, seran dotze restaurants del municipi els que participaran en la proposta on s’ofereix un menú on l’arròs de Pals és el gran protagonista.
Els restaurants participants són l’Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, Es Portal, Golf Beach, Golf de Pals – La Costa Beach & Golf Resort, La Vila, Mas Salvi, Pahissa del Mas… i Sol Blanc. Tots aquests restaurants compten amb Arròs l’Estany de Pals, del Molí de Pals i el celler Mas Geli. A aquestes propostes, tal com explica la regidora de turisme i promoció econòmica de l’Ajuntament de Pals, Eva Safont, se li sumen la participació de l’Hotel La Costa Beach & Golf Resort, Turisme rural Can Pere Ni, Inmo Mas Pinell i l’Obrador Pastisseria Sweet Aury per diversificar les propostes de la campanya.
A més, durant tota la promoció també s’organitzen activitats, com la xerrada audiovisual “De l’arròs a les estrelles: descobrim l’univers des de Pals”, una caminada guiada pels arrossars i camins d’aigua, una sessió d’observació del corriol camanegre, el XV Torenig de Golf, visites guiades al Celler Mas Geli o la ruta de l’arròs amb el Xiulet de Pals.
Reproductor d'àudioTota la informació sobre dates, horaris i preus està disponible al llibret adjunt i al web visitpals.com.
La reivindicació del sector de l’arròs
L’Ajuntament de Pals, tal com va passar amb la darrera edició de la campanya Pals i la Cuina de l’Arròs volen mantenir el seu suport al sector de la pagesia, per això l’eslògan d’enguany de la campanya és “Sempre amb els nostres arrossaires”. Ho ha recordat l’alcalde del municipi, Carles Pi.
Reproductor d'àudioEl propietari d’Arròs Estany de Pals, Albert Grassot, ha recordat que tot i que les mesures restrictives de la sequera s’han reduït, encara no s’ha solucionat el tema de la manca d’aigua. “En un context de sequera cada cop més s’haurà de controlar més l’ús de l’aigua”, admet Albert Grassot. Per això, ha recordat la importància que tenen aquest tipus de campanyes gastronòmiques per donar valor a un producte com l’arròs de Pals.
Reproductor d'àudioA la roda de premsa també hi han assistit el representant de l’Arròs del Molí de Pals, Joan Parals; el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, Enric Marquès; i la Diputada delegada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró.