13.7 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

La carta als Reis de l’endemà

 

El dia de Reis és, de ben segur, el millor de l’any per a la gent menuda. Tot comença amb els primers dies de vacances, amb la carta, els campaments, els fanalets, la cavalcada, la nit més llarga o la més curta segons es miri i finalment, la màgia dels regals. És la felicitat pura i la constatació de que els béns materials esdevenen essencials pels humans des de molt aviat.

Aquest any, a diferència del que és habitual en aquestes dates, els dies previs a la festivitat han estat dies d’alta intensitat política, que van culminar amb unes sessions parlamentàries on hem pogut veure que el desig del bé material -altrament dit, poder- per part d’algunes “senyories” és infinitament superior al que hom podria imaginar en una societat democràtica.

És per tot plegat que em permeto fer una carta adreçada a tots els humans coneguts i saludats en edat adulta,  per demanar i reivindicar l’honestedat i el compromís, la solidaritat i la responsabilitat per deixar un entorn millor a la gent menuda que ahir va gaudir de les joguines i els regals.

La màxima atenció a la sostenibilitat amb un clar compromís per a minimitzar la generació de residus, més enllà del reciclatge. El compromís per a reduir els consums de combustibles fòssils, o simplement la capacitat de donar valor al paisatge natural que ens envolta.

No hem estat una generació exemplar en cap d’aquestes matèries, però encara tenim l’oportunitat d’aprendre de tants errors comesos i d’ensenyar a fills i néts el valor dels béns col·lectius que configuren el nostre àmbit social, i de la necessitat d’anteposar-los als béns materials i individuals.

Que tinguem tots un bon any i una bona dècada.

 

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios