16.8 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

La comunitat educativa del Baix Empordà, pendent del final de les quarantenes i el nou calendari escolar

Les quarantenes s'acaben a les escoles a partir de demà. Mentrestant, el nou calendari escolar que avança l'inici als dies 5 i 7 de setembre ha causat polèmica a les escoles i famílies

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquesta setmana és important per les escoles del Baix Empordà i de tot Catalunya. Els centres estan pendents de dos temes importants: per una banda, el final de les quarantenes, que ja s’ha anunciat que serà a partir de demà. Per una altra banda, l’avançament del calendari escolar al mes de setembre.

Final de les quarantenes

El Departament de Salut ha decidit acabar amb les quarantenes a les escoles a partir de demà, dimecres 23 de febrer. Aquest canvi imminent agrada a la majoria de famílies, que creuen que els seus fills ja han perdut prou hores de classe. Ho explica Carol Sánchez, presidenta de l’AMPA de l’Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell. 

Un punt de vista compartit des de l’AMPA de l’Institut Baix Empordà. La presidenta Mònica Perpiñà també celebra que s’acabin les quarantenes, sobretot tenint en compte que la majoria d’alumnes estan vacunats.

 

Nou calendari escolar

El govern va anunciar que el pròxim curs escolar començarà abans: el 5 de setembre per als cicles d’infantil i primària i el dia 7 per a l’ESO, batxillerat i FP. Això no suposarà un increment d’hores lectives, perquè la jornada serà reduïda durant el setembre, però famílies i professors no entenen aquest canvi. Segons han explicat les AMPA a Ràdio Capital, hi ha molta diversitat d’opinions sobre aquest tema entre les famílies. Jordi Masferrer, president de l’AMPA del Guillem de Montgrí, explica que el gran problema és el poc coneixement que tenen les escoles i les famílies. 

Des de l’escola Vall-llobrega també han volgut remarcar certa “hipocresia” pel que fa a l’horari intensiu que hi haurà durant el setembre. És una escola pilot, amb jornada continuada, i asseguren que moltes vegades el govern acusa aquest model de ser “poc saludable”. És per això que Alexan Weltz, president de l’Associació de Famílies, explica que els ha sobtat el nou calendari. 

Qui s’oposa totalment a aquest nou calendari són els professors, qui veuen que perden dies per preparar el curs escolar. Els sindicats educatius ja han anunciat una vaga de cinc dies al mes de març. Les associacions Federades de Famílies de Catalunya, per la seva banda, han instat als sindicats i al Departament d’Educació a restablir el diàleg i acostar posicions per evitar aquesta vaga. De fet, el Consell Escolar es va reunir ahir per debatre amb profunditat el nou calendari i que “tothom s’escolti”. 

Així doncs, aquesta setmana podem estar pendents de dues resolucions importants pel que fa a les escoles, sobre les quarantenes i el nou calendari escolar. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aprofiteu aquests dies per trepitjar el paisatge

Cada any en aquestes dates, l'Empordà es comença a omplir de gent però igual que venen, a finals de setembre marxen. Així que aprofiteu que encara no és tot ple per trepitjar el nostre territori. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -