23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

L’estació d’autobusos de Palamós tindrà 7 andanes i està previst que hi passin 243.000 passatgers a l’any

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La nova estació d’autobusos de Palamós comptarà amb set andanes i espera atendre uns 243.000 passatgers anuals. Aquest divendres, la consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat les obres en curs, que es preveu que finalitzin a la tardor. La inversió total del departament ascendeix a 2,8 milions d’euros, i els treballs han de servir per millorar la capacitat i la comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i del Baix Empordà, especialment dins el nucli urbà de Palamós. Capella ha destacat la importància de “donar un millor servei públic”.

Capella ha subratllat que un dels principals objectius de la instal·lació baix-empordanesa és “posar el ciutadà sempre al centre de les decisions, per garantir el dret essencial a la mobilitat i l’accessibilitat”. Això, segons la consellera, compleix amb els requisits i compromisos ambientals en el context de l’emergència climàtica.

La nova instal·lació està situada a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m². A més de les set andanes en semibateria, tindrà un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. Tot plegat per donar resposta a la demanda de passatgers, estimada en 243.000 anuals.

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i inclourà una sala d’espera climatitzada amb connexió de fibra òptica, una zona de venda de bitllets i espais comercials. També comptarà amb panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància.

El disseny modular de l’estació inclourà un tancament de vidre que permetrà veure les andanes des de la sala d’espera i una marquesina sobre les andanes. Es pretén proporcionar confort als usuaris i permetre l’entrada de llum natural. L’obra també inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per a l’autoconsum de l’estació.

L’Ajuntament ha modificat el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per obtenir els terrenys necessaris per a la construcció de la nova estació, adaptant-los a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també ha inclòs el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -