En motiu al dia internacional de les persones cuidadores, la Creu Roja de Girona recorda que existeix un projecte per aquelles persones que exerceixen de cuidadores en el seu àmbit familiar. Així, destaquen la importància que les persones que desenvolupen aquesta tasca tinguin suport i moments de respir per evitar deterioraments físics i emocionals.

En aquesta línia, l’Organització en relació al seu projecte dirigit a persones cuidadores, destaca que cada any donen suport a 140 persones cuidadores no professionals. El 80%, dones, majors de 50 anys, familiars de la persona dependent i que comparteixen domicili amb la persona dependent cuidada. Doncs, la majoria son filles o parella que afronten la seva tasca diàriament sense cap remuneració ni ajuda.

És per això, que l’Organització de la Creu Roja recorda que existeix un projecte dirigit a totes aquelles qui necessitin suport. En concret, destaca que ofereixen informació sobre els recursos existents, realitzen tallers formatius, grups de suport mutu. A més, també han volgut fer palesa del servei de suport emocional a través dels equips presents en més de 10 seus locals de la província de Girona.