3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

La Creu Roja de Girona atén 140 cuidadores no professionals cada any

La majoria son dones majors de 50 anys i familiars de la persona dependent

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

En motiu al dia internacional de les persones cuidadores, la Creu Roja de Girona recorda que existeix un projecte per aquelles persones que exerceixen de cuidadores en el seu àmbit familiar. Així, destaquen la importància que les persones que desenvolupen aquesta tasca tinguin suport i moments de respir per evitar deterioraments físics i emocionals.

En aquesta línia, l’Organització en relació al seu projecte dirigit a persones cuidadores, destaca que cada any donen suport a 140 persones cuidadores no professionals. El 80%, dones, majors de 50 anys, familiars de la persona dependent i que comparteixen domicili amb la persona dependent cuidada. Doncs, la majoria son filles o parella que afronten la seva tasca diàriament sense cap remuneració ni ajuda.

És per això, que l’Organització de la Creu Roja recorda que existeix un projecte dirigit a totes aquelles qui necessitin suport. En concret, destaca que ofereixen informació sobre els recursos existents, realitzen tallers formatius, grups de suport mutu. A més, també han volgut fer palesa del servei de suport emocional a través dels equips presents en més de 10 seus locals de la província de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies