11.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

La Creu Roja de Palafrugell celebra els seus 150 anys

En el mateix acte es va reconèixer la trajectòria de col·laboració a diferents socis i sòcies, persones voluntàries i entitats col·laboradores de la Institució

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Creu Roja a Palafrugell va commemorar aquest dimarts 14 de març el 150è aniversari de l’assemblea local al Teatre Municipal de Palafrugell. Amb aquest esdeveniment, al qual hi van assistir voluntariat, persones sòcies, personal laboral, anteriors presidents i presidentes, empreses i entitats, va retre homenatge a totes aquelles persones que han format part de l’organització en el segle i mig d’història a través del voluntariat o que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques.

Gràcies a totes elles, durant aquests 150 anys la Creu Roja ha pogut treballar per la dignitat de les persones a la comarca, per protegir-les i recuperar-les en situacions de vulnerabilitat, ja sigui en emergències, socors, conflictes armats, desastres naturals, crisis econòmiques, i ha estat present en grans fets socials i històrics.

La vicepresidenta primera de la Creu Roja a Palafrugell, Sofia Font, va obrir l’acte i va comptar amb els parlaments de la presidenta provincial de la Creu Roja a Girona, Carme Campeny, i del diputat d’Educació i 1r tinent d’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. A més, va comptar amb l’historiador local Albert Niell, que va fer una breu ressenya històrica sobra la fundació i l’actualitat de la institució. Un dels moments més especials va ser el reconeixement a títol pòstum de qui va ser secretari local de l’entitat durant 26 anys, Pere Costa Bosch. Finalment, Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya, va fer la cloenda de l’acte.

150 anys d’història

El 1873 es va crear l’assemblea local a la Bisbal d’Empordà, seguint les petjades d’Henry Dunant, comerciant suís que, el 6 de juliol de 1864, veient els horrors de la guerra, va concebre el que coneixem avui en dia com El Moviment Internacional de la Creu Roja. Un moviment que treballa en el camp de suport a les emergències i els socors i l’atenció a
persones vulnerables arreu des de fa gairebé 160 anys.

Aquell mateix any es van constituïr les assemblees locals de Barcelona, Lleida i Mataró, i un any més tard la de Palafrugell. Actualment, la Creu Roja a Palafrugell rep el suport de més de 165 persones voluntàries i més de 1.500 persones i empreses sòcies que fan possible la seva tasca humanitària en els àmbits d’intervenció social, salut, atenció a la infància, socors, ocupació i cooperació internacional, entre d’altres.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -