20.7 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

Només queda un positiu per coronavirus a l’hospital de Palamós

L’hospital de Palamós ja comença a funcionar amb normalitat després de la crisi del coronavirus. Des de fa uns 15 dies no s’ha ingressat cap persona infectada i només queda un pacient positiu, a qui esperen donar l’alta en breu. Ana Ribera, directora assistencial del Servei de Salut Integral del Baix Empordà (SSIBE) ens ho ha explicat durant una entrevista aquest matí.

A més, s’ha pogut constatar que el desconfinament no ha provocat cap brot, com algunes persones temien, i al contrari, la transmissió ha baixat de cop. Malgrat tot i com a mesura preventiva, des del SSIBE, asseguren que han organitzat un lloc segur a l’hospital per si hi hagués nous casos.

Davant la reobertura de les fronteres i l’arribada de turistes estrangers el proper dia 21, des del Servei de Salut, estan molt confiats. En primer lloc perquè res no deixa preveure un nou brot i en segon lloc perquè ara, amb l’experiència adquirida, ja són capaços de detectar i contenir ràpidament un eventual cas de contaminació.

Pel que fa als testos, se’n continua fent però molt menys que fa unes setmanes. Se n’ha rebaixat el nombre de 150 a 50 diaris, la gran majoria dels quals es fan a pacients asimptomàtics que s’han d’operar. Es fan com a mesura preventiva perquè en cas de contagi el temps de recuperació de la intervenció seria més difícil. Així que si el test dona positiu s’ajorna l’operació un parell de setmanes. A banda d’això, Ana Ribera confia que en pocs mesos, l’Hospital de Palamós tindrà una unitat de PCR i ja no hauran d’enviar les proves al Trueta i d’esperar-ne el resultat com han anat fent fins ara.

Aquí podeu recuperar l’entrevista sencera

 

1 COMENTARI

Comments are closed.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios