7.3 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

La cuina de l’Empordanet dóna 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

El col·lectiu gastronòmic ha recaptat aquesta quantitat a través de la campanya ‘Restaurants que es mullen’. Cada restaurant havia de seleccionar un plat de la seva carta i destinar un euro de la recaptació a l’entitat

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir
col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’, gràcies a la qual s’han pogut destinar 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Iniciativa gastronòmica solidària
Durant el passat mes d’agost, els establiments participants havien d’escollir un plat de
la seva carta i destinar un euro de la recaptació a la FEM.
A banda de la recaptació econòmica, els membres de La Cuina de l’Empordanet també
han aportat el seu granet de sorra amb la difusió del material de comunicació de la
campanya a través dels seus respectius locals i de les xarxes socials.
Cal destacar que ‘Restaurants que es mullen’ és una acció inclosa dins el ‘Mulla’t per
l’Esclerosi Múltiple’, la principal campanya de sensibilització i captació de la FEM, i la
que té més repercussió mediàtica.

Un cop a l’any, tothom qui ho desitgi pot mostrar la seva solidaritat amb les persones
que pateixen aquesta malaltia mullant-se a les piscines que participen en la campanya.
Un petit gest que permet donar visibilitat al projecte i, en definitiva, a les 9.000
persones que han de conviure amb l’Esclerosi Múltiple a Catalunya.

Fundació Esclerosi Múltiple
Creada l’any 1989 a Barcelona, la FEM és una entitat privada sense afany de lucre que
treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi
múltiple i el seu entorn a través de moltes vessants (psicològica, social, laboral,
neurohabilitadora, entre altres).
La tasca incansable de la FEM ha permès la consecució d’una sèrie de fites molt
destacables. Només en el darrer any: un milió de visites a l’Observatori de l’Esclerosi
Múltiple, 1974 persones voluntàries, 786 persones ateses als centres
neurohabilitadors, 124 persones reben suport social i emocional, 119 persones ateses
al Servei d’Atenció Domiciliària, 56 persones formades, 68 insercions laborals, i 76
ofertes laborals d’empreses.

La Cuina de l’Empordanet
La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de
professionals de la cuina i la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió
de la cuina del Baix Empordà.
Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava, des del 1983, les mostres
gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet va decidir convertir-se en una associació
sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina
d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.
Perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de
complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina
ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i
d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha
reclamat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies