12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

La CUP de Calonge descarta votar a favor d’una moció de censura contra Bell-lloch

Els cupaires mantenen la seva proposta "d'estudiar un govern de col·laboració temporal de tots els partits", mentre que l'oposició diu que l'opció d'una moció de censura és "molt complicada"

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La CUP de Calonge i Sant Antoni va reunir-se en assemblea aquest dijous i va fer un comunicat desmentint que estiguin “negociant o participant en la conformació d’un hipotètic govern alternatiu”. Precisament, el dijous, el Diari de Girona i El Punt Avui avançaven que Jordi Soler, candidat de Junts per Calonge i Sant Antoni, estaria molt a prop de tornar a ser alcalde del municipi. Aquestes informacions apuntaven a una moció de censura contra el govern d’ERC i Avancem, que comptaria amb el suport de Junts, el PSC, Republicans, el PP i també el vot favorable —o la possibilitat d’una abstenció, segons El Punt Avui— de la CUP.

Els cupaires traslladen, doncs, que rebutgen “votar a favor” d’una moció de censura contra Miquel Bell-lloch. Mantenen la seva proposta d’estudiar la conformació d’un govern de col·laboració, i expliquen que hi ha dos grups ja els han comunicat que la rebutgen, mentre que un d’ells hi està a favor i els tres restants no han contestat el seu parer.

Si es formulés una moció de censura, la CUP assegura que decidirà en assemblea el seu posicionament, però que “en tot cas estaria entre el no i l’abstenció”.

Moció “molt complicada”

Després de la marxa de Norbert Botella del govern municipal, l’estabilitat política al municipi trontolla. Des d’aleshores, s’han desencadenat rumors sobre un canvi de govern, donat que —actualment— Esquerra i Avancem (els partits que governen) s’han quedat en minoria: tenen el suport de set regidors dels 17 totals del Ple.

En tot cas, les formacions admeten la “complexa aritmètica” per formar pactes fruit dels resultats de les darreres eleccions. És per això que la hipòtesi de la moció de censura és “molt complicada”, segons ha pogut conèixer aquesta redacció. Per part de Junts per Calonge i Sant Antoni, afirmen que no tenen “res a dir” en relació a aquesta qüestió. En el cas del PSC, han reconegut que “hi ha converses”, però també matisen que “ara per ara, no hi ha gaires opcions d’arribar a un acord”.

Pel que fa a Norbert Botella, el regidor per Republicans, també diu que “de moment, no hi ha res de res” en relació a un pacte que, segons els mitjans, apunta a un govern de Junts, el PSC i ell. De fet, El Punt Avui explicava que l’acord “podria incloure” que Botella ocupés l’alcaldia l’últim any del mandat.

Finalment, el Partit Popular veu “difícil” votar favorablement en una moció de censura “liderada per un partit independentista”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -