La DOP Oli de l’Empordà presentarà l’oli nou el dissabte 13 de desembre de 10 a 14h a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, on els assistents podran tastar i adquirir directament l’oli nou de l’Empordà dels productors locals. Aquest any, l’oli nou es presenta amb una proposta especial per a les festes nadalenques: un nou pack de 4 olis d’oliva verge extra de l’Empordà, pensat especialment per a regalar durant les celebracions de Nadal. Aquest pack estarà disponible exclusivament a les presentacions de la collita.
Durant l’acte, els visitants també podran gaudir de diverses activitats gastronòmiques i culturals. Una de les propostes més innovadores serà el tast de bombons de xocolata amb sal i Oli de l’Empordà, una creació que combina la tradició amb la creativitat culinària per mostrar la versatilitat d’aquest oli tan característic de la comarca. L’acte comptarà amb l’actuació de jazz del saxofonista Adrià Bauzó i el pianista Aleix Cansell, afegint un toc musical a la jornada.
A més de la presentació de l’oli nou, la DOP estrenarà el passaport DOP Oli de l’Empordà, una iniciativa perquè els visitants facin oleoturisme i descobreixin de primera mà el procés d’elaboració de l’oli. Amb aquest passaport, els participants podran segellar-lo a trulls com Or de l’Albera (Agullana), ADN Argudell (Espolla) i Empordàlia (Pau), i gaudir de descomptes exclusius a les botigues dels trulls. El passaport tindrà una validesa de sis mesos a partir de la primera visita.
La presentació de la collita de l’oli nou també tindrà lloc a Girona el 20 de desembre al Mercat del Lleó, continuant la promoció dels olis de la comarca a diferents punts de les comarques gironines.
Simón Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, ha destacat la qualitat excel·lent de la collita d’enguany, que ha aconseguit 200.000 quilos d’oli, una xifra que marca un retorn a la normalitat després de diversos anys amb condicions climàtiques desfavorables. Aquesta collita es beneficia de bones pluges moderades que han afavorit una bona floració de les oliveres de la zona.
L’oli d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà s’elabora a partir de varietats autòctones i exclusives de la zona, com l’argudell, curivell i llei de Cadaqués, així com la varietat tradicional arbequina. Els olis d’aquesta denominació són coneguts per la seva qualitat i pel seu sabor afruitat i intens, característic de la terra de l’Empordà.




