10 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

La fallida de Thomas Cook afecta “mínimament” al Baix Empordà

Es calcula que afecta dos hotels, però el volum d'afectació és només del quatre o cinc per cent del total del servei

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El tancament del teleoperador de la Gran Bretanya Thomas Cook està causant importants efectes en el sector turístic arreu de diversos països. El seu impacte també arriba a Catalunya. De fet, la Generalitat ja ha fet referència a una xifra aproximada, que se situaria al voltant dels 10 milions d’euros. En concret, a la comarca del Baix Empordà, però, la seva repercussió és “escassa”, segons el gerent de Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià.

Tal com detalla Sabrià, “progressivament els hotels baixempordanesos van anar abandonant i desmarcant-se del servei teleoperat”, donat que “el volum d’habitacions que acostumen a tenir aquests establiments turístics no és molt gran i l’oferta del servei dificultaria la sostenibilitat econòmica de l’hotel“. En tot cas, els càlculs que tenen és que ha incidit a dos hotels, però les xifres no son gens altes: “Tenien al voltant d’un quatre o cinc per cent de la seva capacitat operativa en mans d’aquest teleoperador”, confirma Sabrià.

Pel que fa als escenaris que es plantegen després de la fallida de Thomas Cook, n’hi ha -almenys- dos, segons el gerent de Costa Brava Centre Hotels. Un primer podria passar perquè un altre teleoperador adquirís “en unes condicions molt similars” aquells llits que poden oferir i que tenia Thomas Cook. Un segon que es podria donar és que, en el primer any després de la sortida d’aquesta teleoperadora britànica, “aquests llits no s’emplenessin”. Això podria repercutir en el preu de les pernoctacions, ja que “a més disponibilitat, menor preu”. Escoltem Martí Sabrià:

Així doncs, una de les principals preocupacions i efectes que, “a mitjà termini”, es poden desencadenar, seria una “guerra de preus que pugui desestabilitzar el sector”. El major volum d’incidència, actualment, passa per municipis com Lloret de Mar, comarques com el Maresme i zones com el sud de Barcelona, que arribaven a tenir fins a un 60% del servei teleoperat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -