7.4 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

La fallida de Thomas Cook afecta “mínimament” al Baix Empordà

Es calcula que afecta dos hotels, però el volum d'afectació és només del quatre o cinc per cent del total del servei

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El tancament del teleoperador de la Gran Bretanya Thomas Cook està causant importants efectes en el sector turístic arreu de diversos països. El seu impacte també arriba a Catalunya. De fet, la Generalitat ja ha fet referència a una xifra aproximada, que se situaria al voltant dels 10 milions d’euros. En concret, a la comarca del Baix Empordà, però, la seva repercussió és “escassa”, segons el gerent de Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià.

Tal com detalla Sabrià, “progressivament els hotels baixempordanesos van anar abandonant i desmarcant-se del servei teleoperat”, donat que “el volum d’habitacions que acostumen a tenir aquests establiments turístics no és molt gran i l’oferta del servei dificultaria la sostenibilitat econòmica de l’hotel“. En tot cas, els càlculs que tenen és que ha incidit a dos hotels, però les xifres no son gens altes: “Tenien al voltant d’un quatre o cinc per cent de la seva capacitat operativa en mans d’aquest teleoperador”, confirma Sabrià.

Pel que fa als escenaris que es plantegen després de la fallida de Thomas Cook, n’hi ha -almenys- dos, segons el gerent de Costa Brava Centre Hotels. Un primer podria passar perquè un altre teleoperador adquirís “en unes condicions molt similars” aquells llits que poden oferir i que tenia Thomas Cook. Un segon que es podria donar és que, en el primer any després de la sortida d’aquesta teleoperadora britànica, “aquests llits no s’emplenessin”. Això podria repercutir en el preu de les pernoctacions, ja que “a més disponibilitat, menor preu”. Escoltem Martí Sabrià:

Així doncs, una de les principals preocupacions i efectes que, “a mitjà termini”, es poden desencadenar, seria una “guerra de preus que pugui desestabilitzar el sector”. El major volum d’incidència, actualment, passa per municipis com Lloret de Mar, comarques com el Maresme i zones com el sud de Barcelona, que arribaven a tenir fins a un 60% del servei teleoperat.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els comerços de Platja d’Aro tornen a obrir simbòlicament per reclamar ajudes i deixar de sentir-se “abandonats”

Asseguren que el confinament perimetral i el tancament de cap de setmana els "arruïna"

Altres notícies