20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

La família Gich de Palafrugell cedeix a l’Arxiu Municipal documents vinculats a la història musical de la vila

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els germans Eduard i Miquel Gich Viñas han guardat documentació sobre les activitats com a músics de diferents membres de la família Gich. Ara però, aquesta documentació passarà a mans de l’Arxiu Municipal de Palafrugell. Un fons datat entre els anys 1841 i 1972 i ocupa 3 unitats d’instal·lació (0’33 metres lineals). Entre els elements entregats hi ha partitures i estudis de música, programes de concerts i documentació personal.

Miquel Gich i Coll. Foto L. Casanobas. AMP, col·lecció Lluís Gich Viñas.
Miquel Gich i Coll. Foto L. Casanobas. AMP, col·lecció Lluís Gich Viñas.

La orquestra La Principal de Palafrugell, la coral La Taponera i els grups Red Ribbons i Hawaiian Band són algunes de les formacions en què hi trobem músics de la família. Entre els més destacats hi ha Miquel Gich i Coll (Torroella de Montgrí 1819 – Palafrugell 1896). La cobla que Miquel Gich va fundar a Torroella de Montgrí va ser la primera que hi ha constància que va actuar fora de les comarques gironines, l’any 1850 (a Mataró i al Teatre de Liceu de Barcelona) i és citada en els estudis sobre el pas de la sardana curta a la llarga i la transformació de la cobla de 3-4 músics a 6 o més a mitjan segle XIX.

Aquesta documentació sobre els músics de la família Gich ja es pot consultar la descripció del fons i el catàleg de les 104 partitures que conté, algunes composades pels Gich. En l’elaboració del catàleg s’ha comptat amb la col·laboració de l’investigador Jaume Nonell i Juncosa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -