13.3 C
Pals
Dimecres, 25 maig 2022
- Publicitat -

La festa de clausura del Mil·lenari del Castell de Begur es preveu celebrar passat l’estiu

Davant la Covid-19, l’Ajuntament de Begur ha decidit posposar la festa de clausura del Mil·lenari del Castell de Begur que havia de tenir lloc del 8 al 10 de maig

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Davant la situació generada per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Begur ha decidit posposar la festa de clausura del Mil·lenari del Castell de Begur que havia de tenir lloc del 8 al 10 de maig. Aquest esdeveniment havia de ser l’acte final dels anteriors realitzats per la commemoració dels mil anys d’història (1019-2019) del principal símbol del municipi. El Castell de Begur és un dels miradors de la Costa Brava amb una vista panoràmica del territori i el primer document que se’n té data de l’any 1019.

La decisió d’ajornar aquest esdeveniment respon a la situació d’emergència sanitària que prohibeix les grans concentracions de persones a mitjà termini. Un cop prorrogat l’estat d’alarma i davant la possibilitat que el retorn a la normalitat es produeixi de manera esglaonada el consistori ha manifestat que reprendran les reunions de la comissió i proposaran una nova data.

Eugeni Pibernat, primer tinent d’alcalde, en declaracions a Ràdio Capital, apuntava que de moment no contemplen cap data, però que tenen previst que se celebri al llarg d’aquest 2020, segurament després de l’estiu i evitant que se solapi amb altres esdeveniments com la Fira dels Indians, donat que més aviat es tracta d’una festivitat local.

El consistori ja ha comunicat la decisió a les persones i entitats que han col·laborat i s’han implicat en la confecció d’aquestes jornades de clausura. Pibernat deia que esperen cenyir-se a les activitats que ja estaven programades.

Des del passat mes d’octubre es va començar a definir un programa d’activitats que havia de servir com a tancament d’aquesta celebració iniciada el 4 de maig de 2019 i que al llarg dels darrers mesos ha ofert diverses propostes lúdiques i culturals amb l’objectiu de realçar, dignificar i difondre la història d’aquest símbol de Begur i de la comarca del Baix Empordà.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mantinc el català (tant com puc)

Últimament s'ha posat de moda aquella frase de "Mantinc el català", per posar èmfasi en què cal reforçar l'ús...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -