22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Les exportacions gironines creixen un 20% a fora d’Europa des del confinament

Tot i així, malgrat les exportacions fora d'Europa han crescut, s'han alentit dins d'Europa, que és on es concentren la majoria d'exportacions de les comarques gironines.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Malgrat les conseqüències que està provocant la pandèmia a nivell econòmic, empresarial i social, la Cambra de Comerç ha emès un 20% més de certificats a unes 150 empreses de comarques gironines que venen a mercats de fora la Unió Europea, en comparació al mateix període del 2019. És a dir, les exportacions gironines han crescut des que va començar el confinament, segons han informat diversos mitjans. Tot i així, no acaben de ser bones notícies: els principals destins són la Xina, el Japó, els Estats Units, Àfrica o Índia. Aquest 20% d’augment de certificats es materialitza amb 2.115 certificats aquest últim mes, un 60% dels quals són a càrnies. Tot i així, malgrat les exportacions fora d’Europa han crescut, s’han alentit dins d’Europa, que és on es concentren la majoria d’exportacions de les comarques gironines (un 73%). L’any passat, les empreses de la demarcació van assolir un nou rècord exterior, exportant productes per valor de 5.782,42 milions d’euros (MEUR), però la gran majoria, doncs, dins d’Europa.

La Cambra de Comerç emet i segella els certificats d’exportació, necessaris per vendre productes a fora de la Unió Europea sense acord bilateral. La majoria dels que s’han emès són per a empreses càrnies, seguides d’alimentació, químiques, fabricants de maquinària, materials de piscina, filatures, automoció i d’altres sectors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -