7.3 C
Pals
Diumenge, 5 desembre 2021
- Publicitat -

Les exportacions gironines creixen un 20% a fora d’Europa des del confinament

Tot i així, malgrat les exportacions fora d'Europa han crescut, s'han alentit dins d'Europa, que és on es concentren la majoria d'exportacions de les comarques gironines.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Malgrat les conseqüències que està provocant la pandèmia a nivell econòmic, empresarial i social, la Cambra de Comerç ha emès un 20% més de certificats a unes 150 empreses de comarques gironines que venen a mercats de fora la Unió Europea, en comparació al mateix període del 2019. És a dir, les exportacions gironines han crescut des que va començar el confinament, segons han informat diversos mitjans. Tot i així, no acaben de ser bones notícies: els principals destins són la Xina, el Japó, els Estats Units, Àfrica o Índia. Aquest 20% d’augment de certificats es materialitza amb 2.115 certificats aquest últim mes, un 60% dels quals són a càrnies. Tot i així, malgrat les exportacions fora d’Europa han crescut, s’han alentit dins d’Europa, que és on es concentren la majoria d’exportacions de les comarques gironines (un 73%). L’any passat, les empreses de la demarcació van assolir un nou rècord exterior, exportant productes per valor de 5.782,42 milions d’euros (MEUR), però la gran majoria, doncs, dins d’Europa.

La Cambra de Comerç emet i segella els certificats d’exportació, necessaris per vendre productes a fora de la Unió Europea sense acord bilateral. La majoria dels que s’han emès són per a empreses càrnies, seguides d’alimentació, químiques, fabricants de maquinària, materials de piscina, filatures, automoció i d’altres sectors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós rep un accèssit als Premis Benchmarking CSC/ARQ

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia aquest dimarts.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -