9.7 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

La fotògrafa xilena Inés Molina Javea guanya la VIII Beca Fotogràfica de Foto Torroella

91 fotògrafs han competit per la beca, que comporta l’edició d’un llibre amb Ediciones Posibles i una exposició al festival Mirades 2023

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La fotògrafa i artista xilena Inés Molina Javea  és la guanyadora de la VIII Beca Fotogràfica de l’Associació Foto Torroella. Aquesta beca comporta l’edició d’un llibre amb Ediciones Posibles i una exposició del treball becat a la propera edició del Festival Mirades, que tindrà lloc l’any 2023. La dotació econòmica de la beca són 2.500 euros per l’edició del llibre i 500 euros per a l’exposició.

Inés Molina Javea, llicenciada en Arts Plàstiques i doctora en Filosofia per les universitats de Paris 8 i de Xile, i amb una trajectòria de reconegut prestigi en el camp de la fotografia, ha rebut la beca pel seu projecte Ejercicios mínimos sobre un Jardín de invierno que, segons explica, “busca pensar l’obra d’art en relació a l’esdeveniment històric. En particular, es tracta d’establir la pregunta per l’actualitat de la representació del salvatge del segle XIX i la vigència de la història colonial en el pensament estètic i polític contemporani a Occident”.

El projecte de la fotògrafa xilena es composa de diversos exercicis, fets en fotografia digital, analògica, fotocòpies, fotogravat, gravat i tècniques experimentals que barregen tots aquestes processos. Tot això partint de les múltiples lectures d’una fotografia que va trobar per casualitat al Museu de Quai Branly, a París, mentre cercava imatges de dones maputxes. Va ser produïda per Pierre Petit a l’interior del Jardí d’Aclimatació de París durant les exposicions etnogràfiques i datada (de manera simptomàtica) el 12 d’octubre de 1888.

En l’edició de la VIII Beca Fotogràfica de l’Associació Foto Torroella hi han participat 91 fotògrafs d’arreu del món, 30 des de Catalunya, 35 de la resta de l’Estat Espanyol, 23 de Sud-Amèrica i 3 d’altres països europeus.

El jurat ha estat format pels fotògrafs Jordi Guillamet, Eugeni Gay i Natasha Christia. Els finalistes d’aquesta convocatòria són: Pep Novellón amb el seu treball “Recuerdo que era martes”, Jerónimo Rivero amb “Llanuras”, Sergio Castañeira Revuelta amb “Limbo” i Antonio Rodríguez amb “Tacaná”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -