15.7 C
Pals
Diumenge, 16 Febrer 2020

La fred

El més llegit

Ruïnes romanes sota el carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols

Gràcies a les excavacions realitzades dins del pla d’obres de renovació de les canalitzacions del carrer Girona de Sant...

L’Empordà dels Maragall

La mort de la riallera i enèrgica amiga Diana Garrigosa m’ha retornat records empordanesos. Tardes a Rupià, passejades prop la mar, converses de matinada. L’he plorada amb llàgrimes agraïdes pel seu exemple de vitalitat, intuïció i caràcter.

L’Ajuntament de Torroella reurbanitzarà el carrer on hi ha un important esvoranc

El passat mes de novembre un camió de gran tonatge va passar pel carrer de Fàtima de Torroella de Montgrí i va obrir un gran esvoranc que a dia d’avui causa problemes per deteriorament a la via.

La Rua de la Disbauxa, de Pals, inaugura el carnaval a tota la comarca

Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte als carrers de Pals per veure en directe la Rua de la disbauxa, un esdeveniment que amb pocs anys s'ha consolidat com l'obertura del carnaval a tota la comarca. 

Detenen un home per un robatori en un cotxe a Sant Feliu de Guíxols

Els robatoris a l’interior de vehicles es multipliquen a Sant Feliu de Guíxols. El darrer va ser el dia...
Pere Maruny
Pere Maruny
Escriptor i periodista

Amb l’arribada de la fred sempre ve aparellada una frase: abantessí que en feia, de fred! De petit jo ja la sentia dels pares o els avis, i ara m’he vist alguna vegada repetint-la als meus fills. En plena llevantada d’aiguaneu i a recés d’una bona llenya que escalfa sense contaminar, he entrat a la taverna global de can Twitter just a temps per caçar al vol un comentari d’una parroquiana que m’ha fet rumiar.

Venia a dir que si ara treus totes les comoditats contemporànies com la calefacció, uns  bons tancaments o portéssim al criaturam a peu a l’escola, i aquests anessin a classes de quaranta alumnes escalfades amb una sola estufa de butà, potser també percebríem la fred com la d’abantes.

Per descomptat, però, no ha trigat un altre parroquià a contestar-li que l’escalfament global no és cap mite perquè està científicament mesurat, observació irrefutable. Però és ben cert que això de la fred té molt de personal, de perceptiu i de les pròpies expectatives. He pogut constatar-ho vivint a països molt més freds, que el nostre, i mentre hi ets, potser perquè ja ho esperes, penses doncs mira, no n’hi ha per tant. Però un cop retornat a casa anomenes hivern a qualsevol temperatura per sota dels 10 graus.
En fi, que tot això venia perquè ara, en plena llevantada inusual en temps de minves de gener, gaudim de la fred com pertoca, sabent que, passi el que passi, els nostres fills diran a la seva descendència abantes sí que en feia, de fred.

Últimes notícies

David Mont-ros demana no sospitar de determinats col·lectius pel seu lloc d’origen davant l’onada de robatoris a la Bisbal

El regidor en Seguretat Ciutadana de la Bisbal d'Empordà, David Mont-ros, ha parlat en una entrevista al Supermatí de l'onada de furts i violència que està patint la Bisbal i pobles del voltant

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

Ràdio Bisbal ja sona des de l’antic Ajuntament restaurat

Una inversió del consistori bisbalenc de prop de 20.000 € permet les emissions provisionals des de les noves instal·lacions

La Rua de la Disbauxa, de Pals, inaugura el carnaval a tota la comarca

Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte als carrers de Pals per veure en directe la Rua de la disbauxa, un esdeveniment que amb pocs anys s'ha consolidat com l'obertura del carnaval a tota la comarca. 

El Rei de les Dues Cues i Rosa Queen Tra Tra, enceten el carnaval cirstinenc

Els Carnestoltes El Rei de les Dues Cues (Sergi Sierra) i Rosa Queen Tra Tra (Gisela Carranza) van encetar ahir dissabte a la nit el Carnaval de l’Amistat 2020 de Santa Cristina d’Aro.

Més notícies