7.3 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

La Generalitat aprovarà el pla de la Costa Brava abans que acabi l’any

La Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s'hi construeixi.

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Abans que acabi l’any la Generalitat aprovarà el pla de protecció la Costa Brava. Abans, però, caldrà un informe positiu de la Direcció General de Costes del govern central, tal i com ha explicat Ràdio Girona.

A més a més, la Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s’hi construeixi. Serà d’aquí a més o menys un any. Així ho ha explicat el secretari d’urbanisme, Agustí Serra, a Ràdio Girona.

Així doncs, la Generalitat podria fer-ho adquirint el terreny com si fos un privat. Si s’hagués d’expropiar, ho ha d’habilitar el planejament, i segons explica Ràdio Girona, és un tràmit que aquest futur Conservatori hauria de treballar, encara que fonts consultades no ho plantegen com la primera opció.

D’altra banda, també depèn dels recursos econòmics per adquirir aquests terrenys. Segons un estudi de la UAB, caldrien 100 milions d’euros per adquirir tots els espais del litoral català més amenaçats. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient, ha plantejat que es podria finançar amb diners de l’impost del CO2 dels cotxes, encara que els ecologistes demanen que s’utilitzi la taxa turística o la de matriculacions dels vaixells.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies