12.8 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

La Generalitat aprovarà el pla de la Costa Brava abans que acabi l’any

La Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s'hi construeixi.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Abans que acabi l’any la Generalitat aprovarà el pla de protecció la Costa Brava. Abans, però, caldrà un informe positiu de la Direcció General de Costes del govern central, tal i com ha explicat Ràdio Girona.

A més a més, la Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s’hi construeixi. Serà d’aquí a més o menys un any. Així ho ha explicat el secretari d’urbanisme, Agustí Serra, a Ràdio Girona.

Així doncs, la Generalitat podria fer-ho adquirint el terreny com si fos un privat. Si s’hagués d’expropiar, ho ha d’habilitar el planejament, i segons explica Ràdio Girona, és un tràmit que aquest futur Conservatori hauria de treballar, encara que fonts consultades no ho plantegen com la primera opció.

D’altra banda, també depèn dels recursos econòmics per adquirir aquests terrenys. Segons un estudi de la UAB, caldrien 100 milions d’euros per adquirir tots els espais del litoral català més amenaçats. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient, ha plantejat que es podria finançar amb diners de l’impost del CO2 dels cotxes, encara que els ecologistes demanen que s’utilitzi la taxa turística o la de matriculacions dels vaixells.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

L'ampliació del CAP de Palafrugell, la nova Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, la nova Escola Vall-Llobrega o la Reforma de l’Institut la Bisbal són només algunes de les inversions previstes a la comarca
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -