24.1 C
Pals
Dilluns, 26 octubre 2020

La Generalitat aprovarà el pla de la Costa Brava abans que acabi l’any

La Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s'hi construeixi.

El més llegit

Palafrugell és el municipi amb més classes confinades del Baix Empordà

Palafrugell té 19 grup en quarantena, seguit per Sant Feliu de Guíxols (7), Torroella de Montgrí (5) i la Bisbal d'Empordà (3).

Batuda de senglars a diversos municipis del Baix Empordà

Segons l'alcalde de Castell Platja d'Aro, suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades.

El Baix Empordà entre les comarques amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

Dins de la comarca la situació és complicada a Palafrugell que se situa com el municipi amb la taxa de PCR més alta de tot Catalunya, amb un 22,98% de proves positives de COVID-19

Alerta dels sanitaris de la Bisbal d’Empordà per l’increment de casos de coronavirus

Alerten que el creixement és "exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris".
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Abans que acabi l’any la Generalitat aprovarà el pla de protecció la Costa Brava. Abans, però, caldrà un informe positiu de la Direcció General de Costes del govern central, tal i com ha explicat Ràdio Girona.

A més a més, la Generalitat crearà un nou organisme, el Conservatori del Litoral, que esborrarà algunes de les construccions més polèmiques i adquirirà terrenys perquè no s’hi construeixi. Serà d’aquí a més o menys un any. Així ho ha explicat el secretari d’urbanisme, Agustí Serra, a Ràdio Girona.

Així doncs, la Generalitat podria fer-ho adquirint el terreny com si fos un privat. Si s’hagués d’expropiar, ho ha d’habilitar el planejament, i segons explica Ràdio Girona, és un tràmit que aquest futur Conservatori hauria de treballar, encara que fonts consultades no ho plantegen com la primera opció.

D’altra banda, també depèn dels recursos econòmics per adquirir aquests terrenys. Segons un estudi de la UAB, caldrien 100 milions d’euros per adquirir tots els espais del litoral català més amenaçats. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient, ha plantejat que es podria finançar amb diners de l’impost del CO2 dels cotxes, encara que els ecologistes demanen que s’utilitzi la taxa turística o la de matriculacions dels vaixells.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Matí amb cel molt tapat i descens de la temperatura

El dilluns comença amb cel tapat i alguns ruixats dispersos o plugims que es poden produÏr al llarg del matí. La temperatura serà més baixa avui i els valors màixms no superaran els 16ºC.
- Publicitat -

Ningú no és perfecte – 25 octubre 2020

Seguim parlant del festival de Sitges amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 25 octubre 2020

Nova edició del programa més infame de la ràdio!

Ona Jove – 25 octubre 2020

El programa més random de Ràdio Capital aterra una setmana més.

FOTOS: es veu un catxalot a la costa de Palamós

No és la primera vegada que s'observa aquesta espècie a les costes del Baix Empordà

Altres notícies