27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

La Generalitat estableix mesures per a la pesca de la sèpia a les badies de Pals i Roses

L’objectiu és promoure la pesca sostenible, assegurar la reproducció i protegir el desenvolupament de la sèpia per garantir que l’espècie tingui continuïtat en el litoral gironí

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha establert, un any més, un període de veda de pesca de sèpia, tant professional com recreativa durant els mesos de setembre i octubre a les badies de Pals i Roses; estenent-se des de Begur fins al Cap de Creus.

L’objectiu de la veda és promoure la pesca sostenible, assegurar la reproducció i protegir el desenvolupament de la sèpia per garantir que l’espècie tingui continuïtat en el litoral gironí.

El Pla de Gestió de la sèpia a Catalunya també estableix restriccions en els mètodes permesos de pesca així com en els permisos especials per capturar exemplars. Els pescadors professionals podran utilitzar les nanses i el tresmall com a arts de pesca per a la sèpia; mentre que els aficionats a la pesca recreativa podran fer servir la potera. Per regular la captura i concedir els permisos es considerarà la dedidació històrica i també factors científics, ecosistèmics i socioeconòmics.

L’enfocament i la implementació d’aquest Pla busca garantir que la mesura sigui equitativa i que les poblacions de sèpia prosperin sense posar en perill la sostenibilitat de la pesca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Coll (PSC) renuncia a l’acta de regidor, crític amb el govern de Palamós

La renuncia es va fer durant el ple d'aquest dimarts 16 de juliol tot i que Coll no descarta tornar-se a implicar en política més endavant.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -