10.8 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

La Generalitat valora positivament el cobriment de les restes de la muralla

L’alcalde Enric Marquès ha confirmat a Ràdio Capital que Patrimoni avala l’execució dels treballs del casc antic i el tractament que l’equip de govern municipal ha fet de les troballes

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les obres que actualment s’estàn duent a terme al casc antic han posat al descobert diferents parts de la muralla defensiva del segle XIV que va ser enderrocada a finals del  XIX i que ha estat declarada Bé Cultural d’Interès NacionalLa troballa més espectacular va ser una torre rodona de grans dimensions que es va localitzar a metre i mig de profunditat a la alçada del número 16 del carrer Ample

Enric Marquès, alcalde de la Bisbal

L’equip de govern municipal seguint les instruccions dels tècnics va optar per documentar-les, i un cop retirades les canonades i conduccions subterrànies que les travessaven, colgar-les degudament protegides amb malles geotèxtils.

Veïns de la Bisbal i alguns polítics locals s’havien pronunciat a les xarxes socials en el sentit de demanar que les restes s’integressin dins del projecte per tal de fer-les visibles i l’ajuntament va demanar a la Generalitat que es pronunciés sobre la qüestió.

Enric Marquès, alcalde de la Bisbal

En resposta a la sol·licitud de l’ajuntament, la Comissió de Patrimoni Cultural ha emès un dictamen en el que avala l’execució dels treballs i el tractament que n’ha fet l’equip municipal de les restes. Si ve l’informe pròpiament dit encara no ha arribat a l’ajuntament si hi ha una valoració tècnica de cultura favorable a la gestió feta tal i com l’alcalde explica per Ràdio Capital, així com els propers passos a fer per part de l’ajuntament.

Enric Marquès, alcalde de la Bisbal

Segons fons de Cultura l’informe definitiu desestima l’encaix de la traça contemporània del carrer i els seus habitatges amb unes restes a un metre i mig sota el nivell de la zona de pas ja que les experiències per conciliar la visibilitat de les restes amb vidres no permeten el pas de vehicles de veïns o abastiment de comerços, i generen problemes derivats, com ara el creixement de males herbes o la condensació d’humitats que entelen els vidres.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Mor el productor musical Phil Spector

La Covid ha acabat amb la vida del productor musical Phil Spector, que des del 2009 complia pena de presó per l’assassinat de l’actriu Lana Clarkson. Spector va ser conegut sobretot per crear la tècnica del mur de so, que consistia en gravar una gran quantitat de pistes d’acompanyament orquestral i superposar-les fins a crear…

Altres notícies