La Guàrdia Civil ha detingut a Platja d’Aro, en el marc de l’operació BYKOV, un home rus de 29 anys que era buscat per les autoritats del seu país. L’acusen d’introduir grans quantitats de cocaïna a Rússia, segons el cos policial espanyol.

Segons sembla, aquest home havia estat oficial de la policia a Rússia, i hauria organitzat i supervisat una organització que hauria distribuït droga a gran escala. En una de les accions d’aquesta organització, es van detectar més de 35 quilos de cocaïna dissolta en ampolles de rom de República Dominicana a l’aeroport de Sant Petersburg.

El govern rus va demanar ajuda a la Guàrdia Civil perquè tenien sospites que, després d’haver desarticulat part de la cèl·lula, l’home hauria fugit a Espanya.

L’Equip de Fugits de la Justícia de la Guàrdia Civil van assumir la investigació, i es van centrar en el seu cercle més íntim. Fins i tot, en la seva família. Van seguir-los durant diversos mesos, i finalment van localitzar-lo sortint d’una casa a Platja d’Aro. El van identificar i van veure que tenia un passaport fals que l’identificava com a ciutadà d’Ucraïna.

L’Audiència Nacional ha ordenat ingressar-lo a la presó a l’espera de la seva extradició.

És la segona operació d’aquestes característiques a Platja d’Aro en els darrers mesos:

Detenen a Platja d’Aro un lituà per liderar una organització que traficava haixix amb Rússia