13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als Tribunals

La Junta de Veïns de L’EMD de l’Estartit va ratificar els acords de la Comissió Bilateral Ajuntament – EMD per portar la gestió financera de l’executiu de Francesc Ferrer davant la Fiscalia i el Tribunal de Comptes

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La comissió Bilateral Ajuntament – EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de l’auditoria externa independent a Fiscalia, al Tribunal de Comptes, a la Sindicatura de Comptes i també al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Aquesta comissió té representació de tots els partits polítics d’ambdues administracions. Es vol determinar si s’han produït greus actuacions de l’antic secretari-inventor de l’EMD durant aquests dos anys. Aquesta auditoria va detectar greus irregularitats en la gestió administrativa i financera de l’EMD durant els darrers anys.

Aquesta auditoria va detectar entre altres factures inexistents, reconeixements de deute sense suport de cap resolució administrativa, dietes sense justificar i factures sense pagar perquè no tenien consignació pressupostària. Tot això ha provocat una alteració del resultat dels principals indicadors de solvència financera de l’EMD.

Tancament de l’exercici del 2023 en negatiu

Un exemple és l’exercici del 2023, es va tancar amb un deute de 20.256,45 euros. També amb un romanent de tresoria negatiu de 244.867,60 euros.

Aquestes dades van ser portades per l’actual equip de govern a la darrera Junta de Veïns. També va donar compte del període mitjà de pagament. Aquest ca ser de 54,05 dies al quart trimestre de l’any. Això supera el termini màxim de pagament previst per llei.

Els resultats de l’auditoria i el tancament de l’exercici pressupostari del 2023 aboquen l’EMD a un pla de sanejament a tres anys per revertir aquesta situació. L’ens haurà de reduir el pressupost més de 200.000 euros, demanar un crèdit per valor del romanent de tresoria negatiu o aprovar un pressupost amb superàvit.

El govern de l’Estartit ja està elaborant aquest pla d’ajustament que preveu la reducció del sou de vocals i president i la retallada de partides en activitats culturals i de manteniment.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -