9.7 C
Pals
Dijous, 14 Novembre 2019

La nova ciutadania, allò que pot crèixer després de tot

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

Òscar Aparicio, cap del PSC Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El líder del PSC Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg

A Catalunya aquest últim més de Setembre s’han viscut situacions autènticament de pel·lícula: des d’escenes que creiem enterrades, fins a la reproducció d’autèntiques estones de fraternitat.

Al nostre país, aquest últim més s’ha viscut el que representa la política, el que representa la monopoli de la força per part d’un estat. S’ha donat a entendre el que representa el terme legitimitat, el que hi ha derrera d’un terme com la legalitat. Però per sobre de tot, aquests dies,  sota el meu punt de vista, s’ha demanat un canvi, s’ha demanat entendre la ciutadania des d’una perspectiva republicana, parlant en termes filosòfics, des d’una involucració per part de l’individu amb els succesos de la societat.

Sigui quina sigui la posició política en la que un inidividualment es pot identificar, el que hem vist aquests dies als carrers de la nostra comarca, i de tot Catalunya, les mobilitzacions viscudes, han estat escenari per expressar el que un pensa, però també, per mostrar la voluntat de ser partícep directe en la presa de desicions.

Viure un moment com aquest ha fet despertar aquella necessitat d’empoderament de les persones, ha fet caure el vel de la por que s’havia instaurat a la societat, i hem pogut veure els primers indicis d’un nou moviment social en el que es vol escenificar com més enllà de la veu dels partits polítics, la ciutadania vol ser present.

Tot i això, però, i sent conscient de la curta durada d’aquestes mobilitzacions, però també de la involucració de certes plataformes i institucions en aquestes, vull esmentar la importancia que té que aquesta forma d’accionar no sigui un miratge, que no només certs aspectes de la vida prenguin importancia. Cal que eslògans com prendre partit, esdevinguin la quotidianitat de la nostra vida política.

Últimes notícies

Efemèrides – 14 novembre

Efemèrides i curiositats d'aquest 14 de novembre

Comença el reforç de personal als serveis socials de Palamós i Vall-llobrega

El reforç és fruit d'un acord amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per actualitzar la gestió de l'equip bàsic d'atenció social primària

Viatges Capitals: Varsòvia

Coneix la capital de Polònia, Varsòvia gràcies als Viatges Capitals de Ràdio Capital de l'Empordà. Descobreix els monuments més interessants i la cuina.

Palafrugell renova la senyalització en diversos carrers del municipi

L’objectiu és pacificar el trànsit i per fer-ho s’ha canviat la major part de la senyalització vertical i pintat de nou passos de vianants, millorant les senyalitzacions horitzontals

Supermatí – 14 novembre 2019

Recupera el programa d'aquest dijous!

Més notícies