19.2 C
Pals
Divendres, 2 maig 2025
- Publicitat -

Retorna l’espai de l’Estartit que recupera centenars de milers d’ous de sèpies i calamars

L'any passat ja va permetre la reproducció de 800.000 ous de sèpia i calamar

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Per segon any consecutiu, la platja de l’Estartit disposa d’una sepiera visitable pels banyistes. És una estructura feta amb llentiscle i branques de pi, a uns 2-3 metres de fondària marina, i que pretén facilitar la reproducció i posta d’ous de sèpies i calamars. Aquesta iniciativa forma part del projecte Sèpia.

Aquest espai permet un accés fàcil i es recollirà el mes de setembre. El Projecte Sèpia compta aquest any amb dos quilòmetres de sepieres i incubadores col·locades entre les costes de l’Escala i l’Estartit. També hi ha 12 incubadores, que ja l’any passat van permetre la reproducció de 800.000 ous de sèpia i calamar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
00:12:23

Eva Safont: “Sense l’arròs i la feina dels pagesos no hi hauria campanya gastronòmica”

Pals ha posat en marxa una nova edició de la seva campanya gastronòmica dedicada a l’arròs. La cita va començar el passat 30 d’abril i s’allargarà fins al primer de juny. En aquesta 32a edició hi participen dotze restaurants del municipi, repartits entre el nucli antic, la zona de platges i les masies dels voltants. Cadascun d’aquests establiments ha creat un menú especial amb l’arròs de Pals com a ingredient principal i amb maridatge del vi del celler Mas Geli, també del municipi. I per parlar-ne hem convidat a la regidora de turisme i promoció econòmica de Pals, Eva Safont, al Supermatí. 

Altres notícies