14.9 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

La població de cabres hispàniques al Montgrí es multiplica per 40 en deu anys

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un cens elaborat aquest dimecres ha posat de manifest que l’actual població de cabres hispàniques salvatges al massís del Montgrí arriba a 250. L’any 2008, només hi havia sis exemplars. Des del Departament d’Agricultura, però, explica que son espècies amb “diversitat genètica molt pobra”.

En aquest sentit, el sotsdirector d’Activitats Cinegètiques de la Generalitat, Jordi Ruiz, ha manifestat que les creuaran amb cabres hispàniques d’altres zones, com les de Montserrat, per garantir que hi hagi menys possibilitats que tinguin malalties o problemres genètics. Com que els exemplars que hi ha al Montgrí provenen d’exemplars d’una família, aquests riscos son més seriosos, i Ruiz ha traslladat que aquesta és una “solució per mitigar-ho”. També ha afirmat que l’evolució és “demogràficament positiva”.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha assegurat que el potencial de la presència d’aquesta espècie és “doble”, des d’un punt de vista “ambiental” (perquè netegen els sotaboscos i això redueix el risc d’incendi) i des de la perspectiva “turística”, perquè satisfà als visitants.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El festival IDILIC es queda a Sant Feliu de Guíxols fins el 2027

A més, l'edició d'enguany comptarà amb un doble escenari, una zona més amplia de concerts, més activitats, un 25% més de públic i tot un seguit de millores que s'incorporen a aquest festival.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -