9 C
Pals
Dijous, 22 abril 2021
- Publicitat -

La policia captura una serp enorme a Calella de Palafrugell

L'Ajuntament confirma que no suposa cap perill per la població i l'han tornat al seu hàbitat natural

El més llegit

Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Una patrulla de la Policia Local de Palafrugell ha localitzat en les immediacions del Passeig de la Torre a Calella de Palafrugell, una serp viva de grans dimensions. Fa més d’un metre. La van capturar després que els veïns alertessin de la seva presència a un habitatge. L’Ajuntament de Palafrugell confirma que no suposa cap perill per les persones.

Els agents es van personar a la zona alertats per una veïna del municipi, que va donar l’avís de la presència d’una serp de grans dimensions a la part exterior de l’habitatge on resideix.

Els Agents Forestals va confirmar que es tractava d’una serp de ferradura, autòctona que no representa cap perill per a la població. Finalment, i seguint els consells dels Agents Forestals, la Policia Local de Palafrugell la va traslladar un bosc, dins el seu propi medi natural.

No és la primera vegada que els agents rurals localitzen un animal d’aquesta espècie a Palafrugell. Fa quatre anys van explicar a les xarxes socials que n’havien localitzat un exemplar.

De fet, el Baix Empordà és una de les zones de distribució de la serp de ferradura, juntament amb el País Valencià. Segons explica l’Enciclopèdia Catalana, “probablement es limita a les terres baixes, a les planes costaneres i als vessants solells i més secs de les petites serres situades prop del litoral, o a localitats continentals no gaire altes i prou seques. Viu, per exemple, a localitats assolellades de les serres calcàries litorals, en brolles i timonedes, com al massís de Garraf”.

Àrea de distribució de la serp de ferradura (C. hippocrepis, en verd) als Països Catalans.
Àrea de distribució de la serp de ferradura (C. hippocrepis, en verd) als Països Catalans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Anunciada la celebració del V Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal

Aquest es durà a terme entre el 9 i el 16 de maig
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -