19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà comença una campanya de control de vehicles de mobilitat personal

L’actuació té com a primer objectiu garantir la seguretat dels vianants controlant el bon ús i el compliment de les condicions de circulació

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà inicia avui una campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP), que estarà activa fins al 2 de juny. L’objectiu d’aquesta actuació, que se centrarà especialment en el centre de la ciutat i altres punts conflictius, és garantir el bon ús i el compliment de les normes de circulació d’aquests vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

La campanya farà èmfasi en els estacionaments inadequats, les distraccions durant la conducció (com ara no respectar semàfors, passos de vianants, girs indeguts o sense precaució) i, sobretot, en la denúncia de les infraccions que posin en perill la seguretat dels vianants. Es vetllarà pel dret dels vianants a transitar segurs per les voreres, les vies de plataforma única i les àrees reservades per a ells.

Els agents encarregats de la campanya s’ocuparan d’aturar els vehicles infractors, identificar els conductors i denunciar, si escau, les infraccions comeses. Entre altres obligacions, els usuaris d’aquests vehicles han de tenir present que els VMP són considerats vehicles i, per tant, no poden circular per les voreres o zones de vianants. L’edat mínima per conduir un VMP o un cicle de més de dues rodes és de 16 anys (en cas de transportar persones amb un dispositiu homologat, cal tenir la majoria d’edat). A més, la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil contra tercers és obligatòria en cas d’activitat comercial, i per a ús personal es recomana l’assegurança.

El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, explica que «aquesta campanya té com a primer objectiu la seguretat dels vianants. Hi ha conductes inacceptables en diferents punts de la ciutat i en espais exclusius per a vianants. Per tant, es tracta d’una campanya de control, no d’avisos. Ja s’han fet diverses campanyes d’avisos, però hem constatat que alguns usuaris no escolten, així que passarem al següent nivell, que és el control i, si hi ha infracció, la sanció directa».

Dilmé afegeix que aquesta campanya tindrà una durada de dues setmanes i que es faran controls en diferents moments de les diverses franges horàries, tant de dia com de nit. «És una campanya de 24 hores; no hi haurà espais per a la impunitat», conclou.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lliuren les Banderes Blaves a 14 platges i 4 ports del Baix Empordà

Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -