15.1 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

La Policia Local de Palamós impulsa una campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

En aquests controls poden informar directament a les persones que utilitzen aquests sistemes de transport, principalment patinets elèctrics, de la importància de fer-ne un bon ús, conscienciant i sensibilitzant sobre la necessitat de respectar la normativa establerta, per tal de frenar actituds incíviques i combatre infraccions reiterades que es detecten al municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Mobilitat i Seguretat de Palamós ha iniciat una nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) per reforçar entre els usuaris d’aquests vehicles, el bon ús i el compliment de les normes de ciruclació per assegurar tant la seva seguretat com la dels vianants.

Així, s’han incrementat els controls aleatoris que es fan arreu del municipi. En aquests controls poden informar directament a les persones que utilitzen aquests sistemes de transport, principalment patinets elèctrics, de la importància de fer-ne un bon ús, conscienciant i sensibilitzant sobre la necessitat de respectar la normativa establerta, per tal de frenar actituds incíviques i combatre infraccions reiterades que es detecten al municipi.

La campanya també inclou la difusió de les normes bàsiques vinculades a la conducció dels VMP, mitjançant cartells, que es distribueixen pel municipi, principalment a les escoles, per tal d’arribar al segment més jove que esdevé el principal gruix d’usuaris d’aquests vehicles. També s’inclou l’edició d’un vídeo que es difon per xarxes socials municipals.

Normatives en la conducció

Cal recordar que aquests vehicles, entre d’altres normatives, no poden superar una velocitat de 25 km/hora, i només hi pot circular una sola persona. La conducció dels patinets elèctricsnomés es recomana a persones a partir dels 16 anys. És aconsellable portar casc, i no es poden fer servir auriculars, telèfons mòbils, ni res que provoqui la distracció del conductor. Amb aquests vehicles només es pot circular per la calçada o per carrils bici. A més, queda prohibida la circulació per zones de vianants, voreres, places, així com per vies interurbanes.

Conduir un VMP comporta respectar totes les normes i la senyalització, com qualsevol altre vehicle: direccions prohibides, semàfors, Stop, etc. Cal senyalitzar les maniobres amb antelació amb els braços, i durant la nit, o en situacions de visibilitat escassa, s’ha de circular amb llums. L’incompliment d’aquestes normes de circulació amb VMP poden comportar sancions de fins a 1.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -