6.4 C
Pals
Dilluns, 27 Gener 2020

La Policia Nacional deté a Platja d’Aro a un perillós fugitiu holandès

Al maig de l'any 2018 va protagonitzar un robatori amb armes en un hotel als afores d'Amsterdam en el qual es va apoderar d'una important quantitat de diamants

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes...

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina

La Policia Nacional ha detingut a Platja d’Aro a un fugitiu de la justícia holandesa, pertanyent a un perillós clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni. L’ara detingut va protagonitzar juntament amb altres dos col·laboradors el passat maig de 2018 un robatori amb violència en un hotel situat als afores de la capital holandesa en el qual es van apoderar d’una considerable quantitat de diamants durant una transacció comercial. Després de cometre l’atracament es van donar a la fuga en un vehicle d’alta gamma.

Amsterdam, com també Anvers, són els mercats de referència a Europa en la compra-venda d’aquestes pedres precioses. Per part de la fiscalia de la Regió d’Holanda Nord es va iniciar una investigació en la qual van resultar identificats com a autors materials de de els fets l’arrestat i una dona també de nacionalitat neerlandesa. En el registre que es va practicar en el domicili del principal sospitós ubicat en una petita localitat del sud d’Utrecht es van localitzar dues armes de foc, carregadors i nombrosa munició, si bé no va poder ser localitzat cap dels identificats.

Va canviar el seu aspecte físic i portava documentació romanesa falsa

Les investigacions de la policia i justícia holandesa després de l’anàlisi de la documentació intervinguda al domicili apuntaven que aquestes persones podrien ocultar-se en una localitat de la Costa Brava, de manera que a finals del mes de maig d’enguany van cursar una comissió Rogatòria a la justícia espanyola. En la mateixa se sol·licitava la petició de la detenció i la pràctica del registre domiciliari del seu estatge que estaria localitzada per la zona de Platja d’Aro.

Un cop localitzat, es trobava acompanyat de dues persones més amb trets caucàsics, coneguts delinqüents de la zona i per evitar la seva fugida els actuants van sol·licitar la col·laboració d’agents de Mossos d’Esquadra pertanyents a l’ARRO, que es trobaven desplegats pròxims al lloc, els que van col·laborar activament i eficaçment en la seva identificació i detenció en una concorreguda zona d’oci de Platja d’Aro.

Encara que havia canviat el seu aspecte físic i es va identificar als actuants amb documentació romanesa falsa, finalment va poder ser confirmada la seva identitat, mitjançant la seva anàlisi dactilar, resultant ser fet i fet el perillós fugitiu de nacionalitat holandesa. Després d’identificar plenament als seus acompanyants es va poder determinar que no tenien relació amb la investigació, ni causa pendent alguna.

El detingut va intentar lliurar un rellotge de luxe a un dels seus acompanyants

En el moment de la seva detenció va intentar fer entrega a una de les persones que l’acompanyava d’un rellotge de luxe que portava valorat en més de 15.000 euros, si bé en ser descobert els funcionaris actuants van procedir a la seva intervenció i remissió a l’autoritat judicial competent , per si estigués relacionat amb algun dels fets delictius en els quals figura encartat.

Cal comunicar que a aquesta persona li consten antecedents per delictes d’estafa a Espanya i que després de la seva detenció va ser posat a disposició de l’Audiència Nacional qui resoldrà la petició d’extradició a Holanda en les pròximes dates.

Article anteriorpoesia d’estiu
Article següentSupermatí – 19-07-2019

Últimes notícies

Gairebé un miler de persones participen en la neteja de la platja de l’Estartit

Els efectes del temporal continuen afectant als veïns i veïnes de sectors com Griells

Reoberta la carretera que va d’Ullà a Verges

S'adverteix, però, que els usuaris circulin amb precaució perquè "en determinades zones encara pot quedar alguna bassa d'aigua"

Desactivat el pla Inuncat per la normalització dels cursos dels rius i la millora de la metereologia

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop els cabals dels cursos fluvials van tornant a la normalitat i es troben fora de perill.

Un centenar de voluntaris netegen les platges de Palamós

Prop d'un centenar de persones van participar ahir en la neteja de les platges de Palamós després dels efectes que va causar el temporal...

Ullà es connecta a l’aigua de Torroella

Aquesta aigua continua sense ser potable: no es pot beure ni cuinar amb ella, però sí dutxar-se, rentar la roba o els estris de cuina

Més notícies