23.4 C
Pals
Dimecres, 20 octubre 2021
- Publicitat -

La Policia Nacional deté a Platja d’Aro a un perillós fugitiu holandès

Al maig de l'any 2018 va protagonitzar un robatori amb armes en un hotel als afores d'Amsterdam en el qual es va apoderar d'una important quantitat de diamants

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Policia Nacional ha detingut a Platja d’Aro a un fugitiu de la justícia holandesa, pertanyent a un perillós clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni. L’ara detingut va protagonitzar juntament amb altres dos col·laboradors el passat maig de 2018 un robatori amb violència en un hotel situat als afores de la capital holandesa en el qual es van apoderar d’una considerable quantitat de diamants durant una transacció comercial. Després de cometre l’atracament es van donar a la fuga en un vehicle d’alta gamma.

Amsterdam, com també Anvers, són els mercats de referència a Europa en la compra-venda d’aquestes pedres precioses. Per part de la fiscalia de la Regió d’Holanda Nord es va iniciar una investigació en la qual van resultar identificats com a autors materials de de els fets l’arrestat i una dona també de nacionalitat neerlandesa. En el registre que es va practicar en el domicili del principal sospitós ubicat en una petita localitat del sud d’Utrecht es van localitzar dues armes de foc, carregadors i nombrosa munició, si bé no va poder ser localitzat cap dels identificats.

Va canviar el seu aspecte físic i portava documentació romanesa falsa

Les investigacions de la policia i justícia holandesa després de l’anàlisi de la documentació intervinguda al domicili apuntaven que aquestes persones podrien ocultar-se en una localitat de la Costa Brava, de manera que a finals del mes de maig d’enguany van cursar una comissió Rogatòria a la justícia espanyola. En la mateixa se sol·licitava la petició de la detenció i la pràctica del registre domiciliari del seu estatge que estaria localitzada per la zona de Platja d’Aro.

Un cop localitzat, es trobava acompanyat de dues persones més amb trets caucàsics, coneguts delinqüents de la zona i per evitar la seva fugida els actuants van sol·licitar la col·laboració d’agents de Mossos d’Esquadra pertanyents a l’ARRO, que es trobaven desplegats pròxims al lloc, els que van col·laborar activament i eficaçment en la seva identificació i detenció en una concorreguda zona d’oci de Platja d’Aro.

Encara que havia canviat el seu aspecte físic i es va identificar als actuants amb documentació romanesa falsa, finalment va poder ser confirmada la seva identitat, mitjançant la seva anàlisi dactilar, resultant ser fet i fet el perillós fugitiu de nacionalitat holandesa. Després d’identificar plenament als seus acompanyants es va poder determinar que no tenien relació amb la investigació, ni causa pendent alguna.

El detingut va intentar lliurar un rellotge de luxe a un dels seus acompanyants

En el moment de la seva detenció va intentar fer entrega a una de les persones que l’acompanyava d’un rellotge de luxe que portava valorat en més de 15.000 euros, si bé en ser descobert els funcionaris actuants van procedir a la seva intervenció i remissió a l’autoritat judicial competent , per si estigués relacionat amb algun dels fets delictius en els quals figura encartat.

Cal comunicar que a aquesta persona li consten antecedents per delictes d’estafa a Espanya i que després de la seva detenció va ser posat a disposició de l’Audiència Nacional qui resoldrà la petició d’extradició a Holanda en les pròximes dates.

- Publicitat -
Article anteriorpoesia d’estiu
Article següentSupermatí – 19-07-2019
- Publicitat -
- Publicitat -

José González s’incorpora al Festival del Mil·lenni i actuarà a Barcelona el 3 de febrer

El cantautor suec José González se suma a la programació del Festival del Mil·lenni i anuncia un concert pel 3 de febrer al Palau de la Música de Barcelona. Les entrades es posaran a la venda aquest dijous a les 10 del matí al web de la promotora Last Tour. González presentarà “Local Valley” el…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -