20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

La seguretat i el manteniment de Radio Liberty ha tingut un cost de 2,5 milions des del 2006

Durant els darrers anys les instal·lacions han patit una progressiva degradació, i tot i que l'Ajuntament de Pals i diferents grups ecologistes volen mantenir els edificis per reconvertir-los en un centre d'interpretació, el ministeri de Transició Ecològica té sobre la taula un projecte de demolició i restauració.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

2’5 milions d’euros ha estat el preu per part del govern estatal de garantir la seguretat i el manteniment de l’antiga estació de Radio Liberty, a la platja de Pals, des del 2006, any que es van enderrocar les antenes. Segons el Diari de Girona, durant els darrers anys les instal·lacions han patit una progressiva degradació, i tot i que l’Ajuntament de Pals i diferents grups ecologistes volen mantenir els edificis per reconvertir-los en un centre d’interpretació, el ministeri de Transició Ecològica té sobre la taula un projecte de demolició i restauració.

De fet, el govern espanyol, que és qui té les competències sobre l’espai, ja que està en una zona de domini públic maritimo-terrestre, ha donat unes directrius molt genèriques sobre el futur de les instal·lacions als senadors gironins d’ERC Jordi Martí i Elisenda Pérez.

“El Ministeri està redactant un nou projecte per a la restauració ambiental de la finca, segons el que es va acordar l’any 2019 amb el departament de Territori i Sostenibilitat en la Comissió tècnic de coordinació i seguiment per a la gestió sostenible de les instal·lacions”, indica la resposta per part del govern estatal. Si es tira endavant aquesta rehabilitació implicarà l’enderroc dels edificis, cosa que entitats ecologistes com Salvem la Platja de Pals rebutgen perquè pot quedar runa per tot arreu, tal i com ha passat amb el Club Med al Cap de Creus.

Galeria d’imatges: Així està avui, Radio Liberty

 

La resposta, no obstant, també detalla totes les inversions que s’han fet per garantir el manteniment i la seguretat a les instal·lacions des que es van enderrocar les antenes: en total, 2’5 milions d’euros. Cal tenir en compte, però, que la meitat (1’38 milions) ja es van destinar a la demolició i retirada de les antenes, entre els anys 2005 i 2006. En segon lloc, els treballs de vigilància i seguretat han suposat uns 1’14 milions del pressupost, a través de diversos contractes en diferents anys. Finalment, la resta de diners, que són quantitats molt menors, s’han destinat a actuacions com la substitució de la porta principal (6.159 euros), l’eliminació d’espècies invasores (4.260 euros), la reparació de la tanca perimetral (1.921 euros) o la instal·lació i senyalització de reixes a les terrasses dels edificis, entre altres.

El Ministeri afegeix també que l’inici i final de totes les actuacions de manteniment s’han anat comunicant verbalment tant a l’Ajuntament com al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. De la mateixa manera, asseguren que la direcció general de la Costa i el Mar està “en contacte” amb l’Ajuntament i amb el Parc per al seguiment de l’estat de les instal·lacions.

Fins que no es portin a terme les obres corresponents, el ministeri afirma que “seguirà coordinant amb l’Ajuntament i el Parc Natural les possibles actuacions de manteniment necessàries”, com les efectuades el 2021 per a la instal·lació de reixes per impedir l’accés als pisos superiors i la coberta dels edificis, així com la senyalització dels riscos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival·B celebra 10 anys amb Mushka, Julieta, Guillem Gisbert o Maria Hein

El Festival•B celebrarà el seu desè aniversari al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre detectant les noves sensibilitats musicals emergents que marquen la tendència més actual. L’últim festival de l’estiu a Barcelona anuncia un segon avanç artístic ple de talent dins de l’escena independent i alternativa. Encapçalant aquest nou avançament trobem
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -