9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

La Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà acorda impulsar 24 actuacions aquest 2020

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han presidit aquest matí a Palamós, la sessió plenària de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà.

Al llarg de l’acte, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i de diverses entitats i organismes que formen la taula, s’ha exposat el resum de les tasques realitzades durant el passat 2019 i s’ha presentat el pla previst per aquest 2020 que acorda impulsar 24 actuacions centrades en la protecció del medi ambient, la formació o la divulgació. Entre aquestes, són 11 les que concretament, s’orientaran a completar la diagnosi dels usos i activitats del medi marí.

Entre les propostes destaca també la de formar els instructors de busseig en ecoguiatge, com alhora la iniciativa de plantejar plans de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges i del mar territorial per abordar i coordinar la gestió a totes les poblacions que estan incloses al perímetre.

La Taula de Cogestió Marítima és un espai de participació per debatre i concretar propostes per millorar la gestió i ordenació dels usos i activitats, en l’àmbit de l’espai marí protegit inclòs dins la Xarxa Natura 2000 Litoral del Baix Empordà, concretament, correspon a l’espai marí protegit situat davant dels municipis de Palamós, Mont-ras, Palafrugell i Begur. També s’inclouen els àmbits marins dels espais del Pla d’espais d’interès natural (PEIN) de Muntanyes de Begur i Castell Cap Roig.

Integrada per una vuitantena d’entitats i organismes, permet per primera vegada, que l’Administració pública, la comunitat científica, els diferents usuaris i la societat civil facin propostes conjuntes.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -