La torroellenca Alba Alós, sotscampiona del Circuit Nacional de golf

Alba Alós practica el golf des d’aquest 2021 i aquest és el seu primer gran títol

Redacció
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts

Alba Alós Martínez, golfista de Torroella de Montgrí, es va proclamar ahir, 24 d’octubre, a Madrid, sotscampiona de la fase final del Circuit Nacional de cinquena categoria de golf. La competidora del l’Empordà Golf Club de Torroella, de 17 anys, es va presentar a la fase final estatal com a campiona catalana, un títol obtingut el setembre passat a Pals. Alós, única competidora de la demarcació de Girona que va disputar la final al Centro Nacional de Golf de la Real Federación Española de Golf de Madrid, només va ser superada per la balear Judit Armengol en la pugna pel primer lloc en un campionat que va durar 6 hores.

Alba Alós explica que està “molt contenta per aquest segon lloc tot i que vaig tenir la victòria a tocar. El campionat es va fer molt llarg, amb prop de sis hores de durada. Quan quedaven sis forats per acabar depenia de mi mateixa però dos dobles i un triple bogey em vam impedir el títol. No obstant, vaig saber reaccionar amb un doble par i un bogye per emportar-me el sotscampionat d’Espanya, que és un èxit perquè fa ben poc que jugo a golf”. En aquesta competició hi podien participar jugadors de totes les edats amb handicap igual o superior a 26,5. En la tercera edició d’aquest Circuit Nacional hi van prendre part 69 participants, procedents de les federacions d’Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Catalunya, Canàries, Cantàbria, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, La Rioja, Madrid, Múrcia, Navarra i País Basc.

Alós practica el golf des d’aquest 2021 i aquest és el seu primer gran títol. La seva primera participació a la fase final del Circuit Nacional de cinquena categoria de golf ha estat un èxit. S’hi va presentar com a campiona de la fase autonòmica, un torneig previ que es va disputar al Golf de Pals fa un mes i en el qual es va imposar a Mariana Uveges i a Núria Sebastián. A Madrid, Alós va obtenir 36 punts, els mateixos que l’aragonesa Claudia Lavado, i només va ser superada per la balear Judith Amengual (39). Aquest sotscampionat li permetrà pujar a la quarta categoria la propera temporada.

Es prepara pel Campionat de Catalunya de pitch & putt

Els seus inicis en el món del pal i de la bola de golf es remunten al pitch & putt, que practica des dels 6 anys. La també jugadora del Pitch & Putt Tramuntana de Gualta competeix amb l’equip de tercera divisió, amb qui ha disputat el Campionat de Catalunya per equips i, d’aquí a dues setmanes, jugarà el Campionat de Catalunya juvenil a Badalona.

Cel parcialment enteranyinat i més de 20 ºC de temperatura màxima

Darrer dia de l'hivern amb sensacions primaverals i cel parcialment enteranyinat per núvols prims.