14.8 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

La troballa de nius de corbs marins afecta a l’accés de la Via Ferrada

La població d'aquesta espècie oscil·la al voltant de les 50 parelles a Catalunya, les quals provenen de les Balears i es dispersen pel litoral català.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge dels Agents Culturals a la zona de la Cala del Molí, Via Ferrada. Imatge dels Agents Culturals.

Dues parelles de corb marí emplomallat han fet niu al segon tram de la Via Ferrada de Sant Feliu, més concretament a la zona de la Cala del Molí. Així ho van fer saber els Agents Culturals a través de les xarxes socials el dilluns, on adverteixen també de la instal·lació de rètols per restringir el pas a la zona.

Imatge d’un niu a la zona de la Via Ferrada. Imatge dels Agents Rurals. 

Segons explica el Diari de Girona, és la primera vegada que es té coneixement de la presència de nidificacions d’aquesta espècie als penya-segats de Sant Feliu. El corb marí emplomallat es coneix com l’espècie “nidificant” i fan el niu a l’hivern a diferència de l’estiuejant, que ho fa a l’estiu. La població de la primera espècie oscil·la al voltant de les 50 parelles a Catalunya, les quals provenen de les Balears i es dispersen pel litoral català.

Fins ara, el seu hàbitat havia estat registrat a quatre punts protegits del litoral baix-empordanès, destacant el Cap de Begur i Palamós, on el 2021 es van registrar 24 parelles, segons dades de la Gencat.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Palamós celebra el Nadal amb activitats tradicionals, projeccions de llum i fires

La voluntat és dinamitzar l'oferta comercial i cultural del municipi durant el Nadal.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -