16.5 C
Pals
Divendres, 14 maig 2021
- Publicitat -

La UdG rep la biblioteca personal del crític i traductor Joan Ferraté

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquesta es conservava actualment a Torroella, i està formada per 12.000 volums que inclouen des de temàtica especialitzada en la crítica i la teoria literària fins a la poesia clàssica, espanyola o catalana. Tots es podran consultar a la Sala d’Investigadors Joan Ferraté, ubicada a la biblioteca Barri Vell, la qual va estar inaugurada ahir, coincidint amb els 15 anys de la mort del crític.

De moment solament estaran disponibles els 500 llibres catalogats, i es calcula que caldrà un any i mig més per classificar i catalogar tot el material restant.

La cerimònia celebrada el divendres a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres va reunir diferents estudiosos i companys de Ferraté, qui l’han reivindicat com un referent per a les lletres catalanes i han agraït la seva filla, Amalia Ferraté, la donació feta.

Ferraté, llicenciat en filologia clàssica a la Universitat de Barcelona, visqué a Santiago de Cuba del 1954 fins al 1962, on va impartir classes a la universitat i fou assessor del Ministeri d’Educació. Posteriorment marxà a el Canadà per donar classes a la universitat d’Alberta, i durant els anys 70 va retornar a Barcelona com a director literari de l’editorial Seix Barral, morint a la ciutat comtal el 2003.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Lluís Llach presenta llibre a Palafrugell amb actuació de Neus Mar divendres 21 de maig

Lluís Llach a Palafrugell presenta "Escac al destí" divendres 21 de maig a les 18.30 al centre comercial Cavallers. Neus Mar i Emilio hi oferiran un tast del seu espectacle "Íntimament Llach". IMPORTANT: Cal inscripció prèvia que es pot fer a la nostra web
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -