3.4 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

La UdG rep la biblioteca personal del crític i traductor Joan Ferraté

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Aquesta es conservava actualment a Torroella, i està formada per 12.000 volums que inclouen des de temàtica especialitzada en la crítica i la teoria literària fins a la poesia clàssica, espanyola o catalana. Tots es podran consultar a la Sala d’Investigadors Joan Ferraté, ubicada a la biblioteca Barri Vell, la qual va estar inaugurada ahir, coincidint amb els 15 anys de la mort del crític.

De moment solament estaran disponibles els 500 llibres catalogats, i es calcula que caldrà un any i mig més per classificar i catalogar tot el material restant.

La cerimònia celebrada el divendres a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres va reunir diferents estudiosos i companys de Ferraté, qui l’han reivindicat com un referent per a les lletres catalanes i han agraït la seva filla, Amalia Ferraté, la donació feta.

Ferraté, llicenciat en filologia clàssica a la Universitat de Barcelona, visqué a Santiago de Cuba del 1954 fins al 1962, on va impartir classes a la universitat i fou assessor del Ministeri d’Educació. Posteriorment marxà a el Canadà per donar classes a la universitat d’Alberta, i durant els anys 70 va retornar a Barcelona com a director literari de l’editorial Seix Barral, morint a la ciutat comtal el 2003.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

David Casadellà: “Encara no he rebut els ajuts per les destrosses del Glòria”

El productor de Poma Girona va perdre 5 hectàrees l’any passat i encara no ha rebut les subvencions

Altres notícies