12.8 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

La Universitat de Girona i l’Escala creen la Càtedra Víctor Català d’Estudis sobre el Modernisme

L'Alfolí de la Sal - Museu de l'Escala estrenarà aquest estiu l'Espai Víctor Català on s'hi podrà veure l'original de Solitud

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de l’Escala han creat una nova Càtedra Víctor Català d’Estudis sobre el Modernisme, ara que es commemora el 150è aniversari del naixement de Caterina Albert. Segons ha explicat la directora de la càtedra, Mita Casacuberta, “és una ocasió idònia per homenatjar una de les escriptores més importants de la literatura catalana contemporània amb la creació d’una càtedra que porti el seu nom destinada a promoure la recerca i difondre a través de la docència i de la divulgació l’obra literària, artística i intel·lectual de Víctor Català en el context històric i cultural europeu que l’emmarca i que li atorga ple sentit.” L’Ajuntament de l’Escala va proposar a la Facultat de Lletres la creació de la càtedra per divulgar la figura de Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), després que l’important fons personal de l’escriptora passés a ser propietat del municipi.

El fet que porti la càtedra porti com a nom el pseudònim Víctor Català i no el nom real (Caterina Albert), és perquè “constitueix una representació dels problemes i tensions del Modernisme, pel fet que l’autora va haver d’optar per un pseudònim per construir-se la imatge pública, segons ha explicat Casacuberta.

L’objectiu, doncs, és incorporar Víctor Català com a fenomen del Modernisme a Catalunya en el mapa de la recerca internacional sobre el Modernisme i la modernitat.

L’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala estrenarà aquest estiu l’Espai Víctor Català. A la segona planta de l’edifici, es podrà visitar una sala completament dedicada a l’escriptora escalenca i descobrir part del seu llegat personal. El patrimoni que s’hi exposarà va ser cedit pel seu hereu, Lluís Albert Rivas, l’any 2017, dins un acord que va suposar que l’Ajuntament de l’Escala adquirís la finca on hi havia el museu-arxiu del Clos del Pastor. En aquest espai hi haurà l’original de la novel·la Solitud i diversos objectes personals de l’escriptora i alguns dels quadres que va pintar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mad Cool 2023 anuncia part del seu cartell

Aquest dilluns s’han presentat els primers noms per la sisena edició del Mad Cool Festival, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Madrid, en una nova ubicació al sud de la capital espanyola. Entre els primers noms anunciats trobem Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Lizzo, The Black Keys, Prodigy, The 1975
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -