5.4 C
Pals
Diumenge, 27 novembre 2022
- Publicitat -

Sant Feliu celebra la primera edició del Congrés d’Arxivística i Gestió Documental

Durant quatre dies la ciutat acollirà prop de 350 participants i 40 ponents per donar a conèixer a la població la història dels arxius públics i privats

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Sant Feliu acull per primera vegada el Congrés d’Arxivística i Gestió Documental de Catalunya per donar a conèixer entre la població la història dels arxius públics i privats. Durant quatre dies al teatre Narcís Masferrer i al Monestir hi haurà prop de 350 participants i 40 ponents que descobriran al públic tot el que s’amaga darrere dels arxius.

Joan Soler, president dels arxivers catalans, ha assegurat durant l’acte de presentació que “aquest congrés vol demostrar que els arxius són socials i que volen afavorir l’obertura dels seus documents a la ciutadania i estudiosos”. També ha fet referència a la importància d’obrir els arxius públics i privats al carrer, a les persones. Aquestes qüestions es tractaran el proper dissabte quan tindrà lloc la ponència resolutiva de tots els debats. El congrés comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, per tancar la ponència final.

L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha tingut un paper molt actiu en la preparació d’aquest congrés, així com també l’està tenint durant el seu desenvolupament. Ha facilitat informació per tal de crear el primer musical sobre el llegat del científic i mecenes, Rafael Patxot. El proper 12 de maig al Passeig de Rius i Calvet es presentarà la cantata “Els tres desitjos del Patxot”, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de SFG i Castell Platja d’Aro.

Aquí podeu consultar totes les ponències que tindran lloc durant el primer Congrés d’Arxivística i Gestió Documental.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -