10 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

Al final d’aquesta setmana només hi havia 31 pacients ingressats per una població total d’uns 135.000 habitants

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts. Tot i que no està comprovat que hi hagi una relació de causa-efecte, la xifra arriba després del tancament de diversos negocis amb la possible conseqüència de crisi econòmica dels sectors afectats.

Aquesta setmana al Baix Empordà, entre les 3.000 proves que s’han fetes, només s’han detectat uns 200 casos positius, és a dir el 7%. El percentatge és encoratjador ja que encara fa poc hi havia un 20% de positius. A més, tot indica que els testos PCR són molt sensibles i detecten presència del virus encara que només n’hi hagin traces. De totes maneres, l’evolució és positiva ja que fa poc més d’un mes el risc de rebrot era de 1.400 punts i es diagnosticaven més de 600 casos a la setmana.

En el conjunt de la comarca, al final de la setmana hi havia 31 pacients ingressats en una població total d’uns 135.000 habitants. Des de l’inici de la pandèmia, fa uns 9 mesos, al Baix Empordà han mort 113 persones diagnosticades de coronavirus, l’equivalent a un poc més d’un mes del 2018 durant el quan van morir 1.168 persones

Malgrat tot, les autoritats sanitàries insisteixen a complir les normes restrictives i el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, tem que hi hagi una tercera onada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Terracotta Museu de la Bisbal torna a participar al Dia Internacional de l’Art

Serà aquest proper cap de setmana amb una edició mixta que alternarà actes presencials i virtuals. L'actual situació sanitària obliga a modificar el format del Dia Internacional de l'Art, que malgrat tot es podrà celebrar els propers 16, 17 i 18 d'abril amb la inauguració de dues exposicions al Terracotta Museu.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -