6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

L’accés motoritzat a Castell-Cap Roig, tancat fins a finals d’estiu

La restricció de pas afecta tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat dins els espais protegits

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Queda tancat novament l’accés de vehicles a motor a l’Espai d’Interès Natural Castell-Cap Roig. Primer es va fer durant uns dies i coincidint amb la Setmana Santa, i ara ja és de manera permanent fins que passi l’estiu. Pel que fa al tram del litoral de Palamós que formen S’Alguer i la pineda d’en Gori, el tancament serà efectiu durant els caps de setmana del mes de maig, i també permanent a partir del dia 1 de juny.

Es tracta de protegir la seguretat de les persones i la d’aquests espais naturals, en una època de l’any en què la freqüentació humana va a l’alça i en paral·lel també ho fa el risc d’incendi forestal.

La restricció de pas afecta tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat dins els espais protegits. Pel que fa a el camí de cala Estreta, aquesta mesura implica tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig, i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, que també tenen terme municipal dins aquest àmbit.

La prohibició pel trànsit motoritzat s’estén també a l’accés a s’Alguer i la pineda d’en Gori. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer, o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests vehicles hauran d’estacionar en el mateix carrer, i només podran entrar a la pineda d’en Gori per fer càrrega o descàrrega. Els accessos de vianants estan oberts amb tota normalitat.

L’alternativa per a les persones que arriben en cotxe a Castell és utilitzar l’aparcament que hi ha en aquest sector, que es pot anar ampliant de manera modular. 

L’alcalde del municipi, Lluís Puig, ha declarat a Ràdio Palamós que fins a la tardor tindrem disponible aquest aparcament, que s’anirà obrint per franges, i quan arribi la festa major, l’aparcament estarà disponible al cent per cent.

El tancament de l’Espai d’Interès Natural Castell-Cap Roig ja fa uns 20 anys que s’aplica. Al principi es feia només a finals de juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu. Amb el pas del temps s’ha anat avançant en el calendari, ja que el risc de foc al bosc ja no s’inscriu només en els mesos de més calor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -