19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Laia Bodro: “Hem d’avançar perquè el futbol sigui de tots i totes”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Laia Bodro: "Hem d'avançar perquè el futbol sigui de tots i totes"
Loading
/

Fa unes setmanes, el Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols va aconseguir inscriure un equip de futbol femení i estava a punt d’inscriure un altre. Aquest ha estat un dels projectes que s’han volgut impulsar des d’aquest club de futbol per donar un espai a l’esport femení a nivell comarcal. La presidenta del Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols, Laia Bodro, ens ha visitat al Supermatí d’avui per parlar-nos sobre aquesta acció i del futbol.

Fins fa poc, a Sant Feliu no hi havia un projecte de base femení, només de noies, i la presidenta del club ha remarcat la seva satisfacció d’haver aconseguit formar aquest segon equip de futbol. “Ha costat una mica, però estem en molt bones mans”, ha expressat. Els dos nous equips femenins formen part de dues categories diferents: el primer és cadet, F7, i l’altre és futbol juvenil.

Aquest any, des del club van organitzar unes portes obertes per donar a conèixer el món femení dins el futbol, que van donar bones sensacions per seguir endavant amb el projecte. Però, tot i la bona rebuda, no tenien del tot clar formar els dos equips, ha dit Bodro, ja que ja ho havien provat altres anys i no havia funcionat. Enguany, però, compten amb l’ajuda del coordinador de futbol femení, una col·laboració que de moment manté les esperances. “Fa anys que hi és, que hi està posat en la comarca, i llavors amb ell tot és molt més fàcil”.

La temporada de futbol està a punt de començar i serà clau per determinar si ambdós equips funcionen o no. De moment, però, Bodro explica que actualment és possible crear un equip mixt que pugui jugar a qualsevol categoria, tot i que “serà més bonic veure més equips i el futbol femení creix a Sant Feliu.

Durant els últims mesos, la situació del futbol femení ha anat canviant gràcies a impulsos d’equips professionals com va ser el cas del Barcelona, i es nota, afirma la presidenta. “Tots aquests successos donen un impuls bestial a l’esport i fan que moltes nenes que potser abans no s’ho plantejaven diguin: ara sí, jo també vull provar”. Consolidar dos equips femenins no només és un pas que obre les portes d’un esport encara tan masculinitzat com és el futbol, sinó que fomenta la presència femenina en tots els àmbits del futbol.

Per les noies interessades a apuntar-se a algun dels dos equips femenins, es pot fer a través de la pàgina web del club o des de les oficines del camp de Vilartagues.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios