11.4 C
Pals
Dijous, 7 desembre 2023
- Publicitat -

Noves estacions meteorològiques a Begur i Palamós. Descobreix on consultar totes les dades del temps del Baix Empordà

El port esportiu Marina Palamós també renova l'estació meteorològica. Consulta en línia totes les estacions meteorològiques del Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat 25 de juny l’empresa especialitzada en instrumentació meteorològica Darrera anunciava la inaguració d’una nova estació meteorològica a Begur, concretament ubicada a l’Espai Mas d’en Pinc.

L’Ajuntament de Begur, titular d’aquesta estació meteorològica, a partir d’ara ofereix les dades de: temperatura, humitat, pluja acumulada, pressió atmosfèrica, irradiància solar i direcció i velocitat del vent en temps real.

L’estació envia les dades utilitzant 3G al servidor de weathercloud, un dels principals webs que recull dades d’estacions d’arreu del món tant de particulars com d’institucions i que és de lliure accés.

A principis de mes coneixiem la renovació de l’estació del Port Esportiu Marina de Palamós, la qual també comparteix gratuïtament la informació del temps present al web del Port. Palamós conta amb 4 estacions meteorològiques que difonen les dades per les xarxes, i en destaquem l’usuari meteopalamos que de forma activa a twitter ens manté actualitzats del temps.

Weathercloud

Amb aquestes incorporacions ja són prop d’una trentena els usuaris que comparteixen dades meteorològiques al Baix Empordà en aquesta xarxa. Podeu consultar el mapa d’estacions fent clic aquí. Alguns usuaris també difonen les dades pel portal meteoclimàtic, un web de referència pels aficionats a la meteorologia.

Servei Meteorològic de Catalunya

A més a més s’hi sumen les estacions que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a: La Bisbal d’Empordà, Monells, Torroella de Montrgrí, la Tallada d’Empordà i Castell d’Aro, consultables al web del SMC.

També actualitzen les dades diàries els observadors manuals del Baix Empordà que formen part de la Xarxa d’Observadors Meteorològics, on en forma part per exemple, en Josep Pascual de l’Estartit, aportant dades de la temperatura del mar.

Agència Estatal de Meteorologia

A l’Estartit l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMet) també disposa d’una estació completa, oferint l’evolució horària de les darreres 24h.

Webs i blogs personals

Sigui per tradició arrelada a la pesca, l’agricultura o senzillament per gaudir i entendre millor l’entorn natural de l’Empordà, no es pot negar la gran afició a l’observació meteorològica d’aquesta terra. Tot seguit compartim 3 webs de gran interès i actualitzats constantment amb dades, informació, comentaris i fotografies del temps a Palafrugell , l’Estartit  i Palamós.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -