3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

L’ajuntament de la Bisbal aposta per la energia solar

L’Escola infantil "El Tren Petit" és la primera instal·lació solar fotovoltaica en un edifici municipal de la Bisbal

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’escola infantil “El tren petit” és el primer edifici municipal de la Bisbal al qual recentment s’hi han instal·lat plaques solars fotovoltaiques. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum instantani per a proveir d’energia elèctrica l’equipament durant les hores de sol, i que redueix considerablement la dependència elèctrica de la companyia de distribució.

Bisbal solar
Àrea de Comunicació: Ajuntament de la Bisbal

Aquesta actuació compta amb un finançament del 75% de la Diputació de Girona i el cost total de les obres serà de gairebé 17.000 €. Amb la instal·lació en funcionament es preveu un estalvi anual de 12.325 kWh, de manera que es deixaran d’emetre anualment a l’atmosfera 4.426 kg de CO2.

L’estalvi econòmic es calcula en uns 1200€ anyals el que suposaria la seva amortització en 14 anys, sempre i quan cap administració es tregui de la màniga un altra impost al sol que és el nom popular que se li ha donat al peatge de suport o recàrrecs com el que a instàncies de les elèctriques es va implementar a l’Estat Espanyol a través del RD 900/2015. Es tractava dels imports a pagar per tal de seguir connectat a la xarxa elèctrica, encara que no es fes servir, en concepte de costs i serveis del sistema.

Aquest impost recentment derogat va representar un cop molt dur per a les persones que havien optat per aquest sistema d’autoconsum, ja que es van veure greument defraudats en les seves expectatives d’amortització dels costos de les instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies