6.7 C
Pals
Dissabte, 9 desembre 2023
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal aposta per la energia solar

L’Escola infantil "El Tren Petit" és la primera instal·lació solar fotovoltaica en un edifici municipal de la Bisbal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’escola infantil “El tren petit” és el primer edifici municipal de la Bisbal al qual recentment s’hi han instal·lat plaques solars fotovoltaiques. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum instantani per a proveir d’energia elèctrica l’equipament durant les hores de sol, i que redueix considerablement la dependència elèctrica de la companyia de distribució.

Bisbal solar
Àrea de Comunicació: Ajuntament de la Bisbal

Aquesta actuació compta amb un finançament del 75% de la Diputació de Girona i el cost total de les obres serà de gairebé 17.000 €. Amb la instal·lació en funcionament es preveu un estalvi anual de 12.325 kWh, de manera que es deixaran d’emetre anualment a l’atmosfera 4.426 kg de CO2.

L’estalvi econòmic es calcula en uns 1200€ anyals el que suposaria la seva amortització en 14 anys, sempre i quan cap administració es tregui de la màniga un altra impost al sol que és el nom popular que se li ha donat al peatge de suport o recàrrecs com el que a instàncies de les elèctriques es va implementar a l’Estat Espanyol a través del RD 900/2015. Es tractava dels imports a pagar per tal de seguir connectat a la xarxa elèctrica, encara que no es fes servir, en concepte de costs i serveis del sistema.

Aquest impost recentment derogat va representar un cop molt dur per a les persones que havien optat per aquest sistema d’autoconsum, ja que es van veure greument defraudats en les seves expectatives d’amortització dels costos de les instal·lacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un home armat obre foc contra els Mossos a la Bisbal d’Empordà i acaba ferit pels trets de la policia

Al sospitós l'han traslladat a l'hospital i està detingut.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -