10.1 C
Pals
Dimarts, 2 juny 2020

L’Ajuntament de Pals activa un pla de mesures econòmiques per fer front al coronavirus

El més llegit

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

Els bombers treballen en un incendi forestal a Palamós

S'han activat un helicòpter i quatre dotacions terrestres dels bombers

La residència Clínic Geriàtrica Sant Martí de Calonge i la Bellamar de Platja d’Aro, lliures de COVID-19

Dos centres més aconsegueixen la distinció de Residència Verda després que no s'hagi declarat cap positiu de coronavirus durant la pandèmia, aquest dilluns podran rebre les primeres visites

Així eren els primers Carroussel Costa Brava de la història

Ràdio Capital celebrem un Carroussel Costa Brava històric amb imatges de desfilades dels anys 60 i 70 del segle passat, les primeres edicions d'aquesta celebració. No et perdis les imatges que recuperem del Fons Josep M. Vives de l'Arxiu de Palafrugell
Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Es manté l’inici de la campanya però s’allarguen els terminis d’acord amb un nou calendari fiscal i s’estableix mesures per facilitar-ne el pagament. A l’espera de les mesures que prenguin en aquest sentit les administracions superiors, l’Ajuntament de Pals ha decidit modificar el calendari fiscal per aquest any 2020, amb l’objecte d’allargar els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals, així com establir una sèrie de mesures per flexibilitzar i facilitar-ne el pagament.

Les mesures acordades per l’Ajuntament de Pals són les següents:

No es cobraran les taxes ni els preus públics de serveis municipals suspesos per l’emergència sanitària: escola bressol, activitats esportives i cursos. Les quantitats que s’hagin cobrat abans de l’ordre de confinament s’abonaran amb descompte en el proper rebut o transferència als interessats.
Les taxes de negocis es reduiran pel temps que no hagin pogut funcionar amb normalitat a causa de les mesures adoptades per prevenir l’epidèmia. Afecta a les taxes per recollida d’escombraries industrials i les d’ocupacions de via pública amb taules i cadires o expositors, d’establiments comercials, industrials, serveis i hostaleria; i les taxes dels mercats ambulants.
Es modifica el calendari de pagaments de tributs, de manera que els que tenen data límit de pagament 31 de maig es podran pagar fins l’1 de juliol.  Afecta als rebuts anuals de l’IVTM (impost de circulació), taxes per recollida d’escombraries, taxes d’habitatges i locals (clavegueram i sanitat preventiva), taxes de cementiri.
Se suspenen les liquidacions de tributs fins que es reprengui la normalitat. Durant el període de confinament no es tramitaran ni liquidaran multes de trànsit, IIVTNU (plusvàlues)  i altres impostos i taxes.
Igualment, queden suspesos durant 2 mesos els terminis administratius de pagament dels tributs ja liquidats, el que afecta als indicats en l’apartat 4, i també l’ICIO, les taxes per llicències urbanístiques, obertura d’establiments i inspeccions, i les contribucions especials.
Respecte als ajornaments o fraccionaments ja acordats i que estan actualment en curs, es deixaran en suspens els terminis que correspondrien a abril i maig, i es reprendran els pagament a partir de l’1 de juny, allargant els terminis de pagament en dos mesos. També es podrà sol·licitar la pròrroga de qualsevol ajornament ja concedit, sense interessos, fins al 31 de desembre de 2020.
Finalment, recordem que es pot sol·licitar l’ajornament de qualsevol deute tributari. Si la petició es fa dins el període de pagament voluntari i es paga fins el 31 de desembre l’ajornament no suposarà cap cost ni recàrrec addicional.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Nous horitzons

Cada matí o cada tarda, respectant uns horaris marcats per una malaltia que sembla que ja ens vol deixar, els meus peus surten de...

A Sant Feliu ja es pot pagar la zona blava amb una app del mòbil

Aprofitant la situació actual, és la manera que la gent pugui aparcar tocant l'imprescindible de diners en efectiu.

Clarianes, matí amb força sol i nuvolades de tarda

Matí amb més sol i pujada de la temperatura màxima. Entre migdia i tarda tornen a arribar nuvolades i ruixats localment amb forma de tempesta.

Primera Fila trenca el seu rècord d’audiència el mes de maig

L’equip de Primera Fila està d’enhorabona amb les dades d’audiència del mes de maig, ja que hem superat l’anterior marca del mes d’abril i ho hem fet amb un ampli marge. Entre les publicacions més vistes hi ha l’entrevista que vam fer als tiktokers Hugo Iglesias i Ferran Casadevall, que va servir per obrir el…

Altres notícies