20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

La guingueta instal·lada a la platja protegida de Pals està autoritzada per la Generalitat

El consistori assegura que va ser el Departament de Territori qui va donar permís temporal a la guingueta que es troba al límit entre la Platja Gran I i la Platja Gran II

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’ajuntament de Pals ha anunciat aquest divendres que la guingueta instal·lada a la platja Gran II del municipi està completament autoritzada, de manera temporal, pel Servei del Litoral de la Generalitat, amb previ informe favorable del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Amb aquest comunicat, el consistori vol posar punt final a la polèmica originada per SOS Costa Brava. L’entitat ecologista va denunciar que s’havia modificat sense permís part de la platja protegida de Pals per posar-hi una guingueta. Els activistes asseguren que la guingueta s’ubicava davant de l’antiga Ràdio Liberty i dins del parc natural del Montgrí.

Segons SOS Costa Brava, el promotor de la nova guingueta ha modificat l’orografia de les dunes per crear un monticle i anivellar el terreny amb dues retroexcavadores. Ho ha fet sense autorització prèvia del parc, que n’ha aixecat acta però de moment no ha pres mesures.

L’ajuntament de Pals ha emès un comunicat oficial en referència al tema on manifesta que “El juny de 2022 el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat va notificar l’autorització dels serveis de temporada inclosos dins el Pla d’Usos de les platges de Pals pels anys 2022-26 a l’Ajuntament de Pals.”

Afegeixen que “La guingueta 3 s’ha instal·lat al punt exacte del plànol i seguint la normativa aplicable, a 5 metres de l’abalisament del cordó dunar i a més de 6 metres de la línia d’aigua.”

Amb aquest comunicat han volgut desmentir la informació que deia que la guingueta ocupava espai de Ràdio Liberty (la Platja Gran II): “Es troba al límit entre la Platja Gran I i la Platja Gran II. Tenint en compte que la Platja Gran II – Ràdio Liberty fa uns 1,4km de llarg, que la guingueta 3 es troba al límit nord d’aquesta platja amb la Platja Gran I i a 880 m de les antigues edificacions de Ràdio Liberty, desmentim la informació que diu que es troba dins, davant o enmig de Ràdio Liberty.”

Aquesta és la primera vegada que hi haurà una guingueta, després que l’any passat l’Ajuntament de Pals modifiqués el pla d’usos de la platja permetent aquest servei en un espai natural freqüentat per nudistes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -