7.3 C
Pals
Diumenge, 5 desembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella aprova el reglament d’ús dels horts comunitaris ecològics

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Torroella de Montgrí ha aprovat el reglament d’ús dels horts comunitaris de la zona de Tamariuà al últim Ple municipal. En aquest, s’estableix el règim d’adjudicació de les parcel·les, els drets i deures dels usuaris, de l’Ajuntament i les taxes previstes.

D’acord el principal objectiu de la iniciativa, fomentar l’agricultura sostenible i de proximitat, el pla determina que totes les mesures han de garantir que els horts siguin efectivament ecològics. Doncs, tots els usuaris hauran d’assistir obligatòriament a formació d’horticultura ecològica.

A més, el reglament també preveu la creació d’una comissió de seguiment amb per tal que es faci un bon ús de les parcel·les, resolgui possibles problemàtiques, fomenti l’agricultura ecològica o l’ús sostenible d’aigua, entre d’altres. En aquesta línia, s’ha establert que la comissió estigui formada per personal municipal i per usuaris dels horts.

També consta en el reglament, la possibilitat que els usuaris dels horts es puguin constituir una associació d’hortalans. L’objectiu és vetllar per la conservació i la millora de les instal·lacions, tant d’ús individual com col·lectiu.

Ara falta aprovar la convocatòria pública i les bases, que establiran els terminis de presentació de sol·licituds i la documentació requerida als sol·licitants.

Pel que fa a l’adjudicació de les parcel·les es farà per lliure concurrència i per un període màxim de 3 anys, amb una adjudicació inicial d’un any i la possibilitat de pròrroga de dos anys més. Els requisits per accedir-hi són: ser major d’edat i estar empadronat al municipi.

No obstant això, el consistori ha destacat que si hi ha més demanda que oferta, es farà un sorteig públic. En aquest cas doncs, caldrà abonar una taxa de 50€ i deixar una fiança. També en aquelles parcel·les  destinades a entitats socials i educatives.

La posada en marxa d’aquest projecte s’ha gestionat des de les àrees municipals de Medi Ambient i d’Acció Social. Les regidores corresponents, Sandra Bartomeus i Roser Font van visitar les obres finalitzades, juntament amb els responsables de l’obra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós rep un accèssit als Premis Benchmarking CSC/ARQ

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia aquest dimarts.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -