25.1 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019
  • Notícies

L’Ajuntament de Torroella aprova el reglament d’ús dels horts comunitaris ecològics

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima

Torroella de Montgrí ha aprovat el reglament d’ús dels horts comunitaris de la zona de Tamariuà al últim Ple municipal. En aquest, s’estableix el règim d’adjudicació de les parcel·les, els drets i deures dels usuaris, de l’Ajuntament i les taxes previstes.

D’acord el principal objectiu de la iniciativa, fomentar l’agricultura sostenible i de proximitat, el pla determina que totes les mesures han de garantir que els horts siguin efectivament ecològics. Doncs, tots els usuaris hauran d’assistir obligatòriament a formació d’horticultura ecològica.

A més, el reglament també preveu la creació d’una comissió de seguiment amb per tal que es faci un bon ús de les parcel·les, resolgui possibles problemàtiques, fomenti l’agricultura ecològica o l’ús sostenible d’aigua, entre d’altres. En aquesta línia, s’ha establert que la comissió estigui formada per personal municipal i per usuaris dels horts.

També consta en el reglament, la possibilitat que els usuaris dels horts es puguin constituir una associació d’hortalans. L’objectiu és vetllar per la conservació i la millora de les instal·lacions, tant d’ús individual com col·lectiu.

Ara falta aprovar la convocatòria pública i les bases, que establiran els terminis de presentació de sol·licituds i la documentació requerida als sol·licitants.

Pel que fa a l’adjudicació de les parcel·les es farà per lliure concurrència i per un període màxim de 3 anys, amb una adjudicació inicial d’un any i la possibilitat de pròrroga de dos anys més. Els requisits per accedir-hi són: ser major d’edat i estar empadronat al municipi.

No obstant això, el consistori ha destacat que si hi ha més demanda que oferta, es farà un sorteig públic. En aquest cas doncs, caldrà abonar una taxa de 50€ i deixar una fiança. També en aquelles parcel·les  destinades a entitats socials i educatives.

La posada en marxa d’aquest projecte s’ha gestionat des de les àrees municipals de Medi Ambient i d’Acció Social. Les regidores corresponents, Sandra Bartomeus i Roser Font van visitar les obres finalitzades, juntament amb els responsables de l’obra.

Últimes notícies

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies