19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí preveu tenir la Comunitat Energètica Local (CEL) totalment en funcionament aquesta tardor

Les bases del concurs per subscriure's a la CEL estaran disponibles per a consulta pública fins al 6 de juliol a través de la seu electrònica municipal.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit està finalitzant els preparatius per posar en marxa la Comunitat Energètica Local (CEL). En aquests moments, les bases reguladores del concurs per a la cessió temporal de les quotes de participació estan exposades al públic, i també s’ha iniciat el procés de licitació per a les obres d’instal·lació de panells fotovoltaics al cobert de l’Auditori Teatre Espai Ter.

Les bases del concurs per subscriure’s a la CEL estaran disponibles per a consulta pública fins al 6 de juliol a través de la seu electrònica municipal. Aquest document detalla les condicions per a la cessió temporal de les quotes de participació, la documentació requerida per sol·licitar-la, els requisits d’accés, les taxes anuals segons la modalitat, i altres aspectes rellevants. Està previst que durant la setmana del 10 al 14 de juliol es publiquin les bases per a la incorporació a la comunitat energètica local, i a partir d’aquest moment hi haurà un termini de 15 dies per a presentar les sol·licituds.

De la potència total de 60,72 kWP de la instal·lació fotovoltaica, es destinaran 14 kWp per a llars vulnerables identificades per Serveis Socials i 26 kWp per a la ciutadania, mentre que la resta de kWp s’utilitzaran per a equipaments municipals.

La instal·lació de subministrament de la CEL, ubicada al cobert de l’Espai Ter, té un pressupost de 102.330 euros i constarà de 132 mòduls amb una potència individual de 460 W, amb una potència total de 60,72 kWp. Es preveu que sigui capaç de generar fins a 80.157 kWh per a tota la comunitat.

Des de l’Espai Ter, la CEL oferirà servei a diversos equipaments municipals i, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades en un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter podran unir-se-hi. Aquelles persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la seva factura elèctrica, amb una reducció estimada entre 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp). La quota anual que hauran de pagar a l’ajuntament serà de 76 euros per a la subscripció de 0,5 kWp i de 117 euros per a la subscripció d’1 kWp.

A més, els participants també tindran accés a una plataforma de gestió energètica per millorar els seus costos energètics i comptaran amb un gestor que els assessorarà periòdicament en qüestions relacionades amb l’eficiència energètica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -